Forest Gamp - znate li kako se završava priča?

Autor:

Maestralni Tom Henks je trebalo da zaigra u nastavku priče stare četvrt veka

0
A- A A+
forest gamp Foto: Giphy

Pre 25 godina svet je upoznao Foresta Gampa na jednoj klupi u Savani, dok priča svoju životnu priču svima koji sednu pored njega.

Malo filmova uspe da ostavi takav utisak, ali priča o klincu čiji je pokušaj plesa u protezama inspirisao Elvisa Prislija je osvojila srca celog sveta.

Film je bio nominovan za 13 Oskara, a osvojio je šest - za glavnu mušku ulogu, režiju, najbolji film, adaptirani scenario, vizuelne efekte i montažu.

Zašto pored takvog uspeha niko nikada nije pokušao da snimi nastavak? Jeste.

Scenarista Erik Rot otkrio je da je napisao scenario za Foresta Gampa 2, kao i da se sreo s rediteljem i glavnim glumcem... ali da je jedan događaj učinio da sva trojica kažu "ovo više nema smisla".

U filmu bi ponovo gledali Foresta kroz događaje koji su obeležili istoriju - ovog puta ne bi cupkao pred Kenedijem jer mu se piški, već bi vozio kola ispred O Džej Simpsona tokom čuvene potere.

Priča bi bila još teža - njegov sin, Forest Džunior je oboleo od AIDS-a. Videli smo da njegova mama Dženi umire na kraju prvog dela, što bi na početku drugog bilo objašnjeno i od čega: "Nove, misteriozne bolesti".

forest gamp Foto: YouTube/screenshot/Movieclips

Mali Forest bi potom naišao na probleme u okolini, pobunu roditelja "što takvo dete ide s njihovom decom u školu", što bi zapravo bila posveta dečaku Rajanu Vajtu koji je osamdesetih godina prošlog veka, transfuzijom, inficiran virusom HIV-a.

Forest bi upoznao i vaspitačicu koja brine o njegovom sinu, zaljubio se u nju, a onda je jednog dana čekao na klupi. Tada bi se zgrada iza njega srušila zbog stravične eksplozije... ovo je posveta bombaškom napadu u Oklahoma sitiju 1995. godine u kojem je stradalo 168 ljudi.

Scenario je bio gotov i Rot ga je poslao Henksu i Robertu Zemekisu. Dan kasnije, izvršen je teroristički napad na Kule bliznakinje. "Sastali smo se, pričali o tome kakav je svet postao i shvatili da ovaj film u ovakvom svetu nema smisla", rekao je Rot.

Izvor: YouTube

Tagovi:

Ostale vijesti