"Orlovi" polijeću: Portugal (ne)moguća misija

Autor:

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Lisabonu protiv Portugala počinje operaciju Evropsko prvenstvo 2020. Koliko mogu "orlovi" protiv evropskog šampiona? Glasajte u MONDO anketi

"Orlovi" polijeću: Portugal (ne)moguća misija Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Srbije započinju novi kvalifikacioni ciklus, u kojem će pokušati da obezbijede plasman na Evropsko prvenstvo. "Orlovi" imaju veliki motiv, budući da kontinentalnom šampionatu nisu nastupali punih dvije decenije.

 Posljednji put igrala je Jugoslavija na Evropskom prvenstvu 2000. u Belgiji i Holandiji.

Kvalifikacije otvaraju protiv najtežeg rivala - selekcije Portugala, zvaničnog evropskog prvaka, i to na njihovom terenu, u Lisabonu na stadionu La Luž, večeras od 20.45 časova.

Selektor Mladen Krstajić testirao je svoj tim za važan duel protiv Kristijana Ronalda i ekipe u Volfsburgu protiv Njemačke, na prijateljskom duelu koji je završen remijem - 1:1.

Portugal, sa druge strane, nije opravdao ulogu favorita protiv Ukrajine na startu B kvalifikacione grupe (0:0).

Dušan Tadić, koji će nositi kapitensku traku u Lisabonu u odsustvu povrijeđenih Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, vjeruje u dobar ishod meča.

"Ako se pogleda prošlost imali smo dosta problema sa nekim incidentima koji su nas izbacivali iz takmičenja, poput Đenove i Albanije. Svjesni smo da možemo da ugrozimo Portugal, iako je to najteže gostovanje, ali vjerujemo u sebe i dobar rezultat", rekao je Tadić.

Kakvo je Vaše mišljenje?


Tagovi:

Ostale vijesti