• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti preko Totenhema do prvog mjesta PL!

Autor mondo.rs

Šampion Engleske uspio je da se vrati na prvo mjesto nakon što još jednom pobijedio goste iz Londona.

Mančester siti je uspio da se revanšira Totenhemu!

Izabranici Pepa Gvardiole pobijedili su u drugom ovonedeljnom meču dva rivala ekipu koja ih je izbacila iz Lige šampiona rezultatom 1:0. Siti je pobijedio Poketinov tim i drugi put u četiri dana i ponovo se vratio na prvo mjesto Premijer lige što je sigurno utjeha "građanima" iako su im njihovi današnji protivnici srušili snove o evropskoj tituli.

Argentinski trener je "promiješao karte" za ovaj susret, odmorio je pojedine igrače pa su mjesta u prvoj postavi neočekivano zauzeli igrači poput Huana Fojta i Erika Dajera.

Domaći tim došao je do pobjede i ovaj put uz puno muke, budući da nisu u potpunosti uspjeli da ih je Totenhem dobro namučio svojim opasnim pokušajima iz kontra-napada.

Utakmica koja se prethodnih dana posmatrala kao potencijalni "revanš nakon revanša" za Gvardiolin tim počela je u istom tempu kao što se prethodna završila. Svijetloplavi su bolje ušli u meč i već u petom minutu došli su do gola koji će im smiriti savest.

Bernardo Silva je dobro prošao po desnoj strani, unio loptu u sredinu i zatim centrirao na drugu stativu gdje je sam ostao Serhio Aguero koji je "šmekerski" vratio loptu glavom za Fila Fodena kojem nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

Nastavili su domaći sa napadima, trudeći se da uspostave svoju igru i posjedom kontrolišu tempo utakmice što je, čini se, Poketino i priželjkivao pred ovaj susret.

Čekao je Totenhem svoju šansu iz kontri i bio veoma opasan po gol Edersona u nekoliko navrata kada su uspeli da sprovedu svoje napade iz tranzicije. Son je nastavio da zadaje muke defanzivcima Sitija, kao što je to činio i u sredu uveče, ali nije uspeo da iskoristi prilike u kojima se našao.


Kevin de Brujne je morao da napusti teren zbog povrede u 38. minutu i dodatno je zadao glavobolje svom menadžeru koji će tako imati još teži posao da sa svojim timom odbrani titulu u Engleskoj ove sezone.

U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja, "građani" su kružili oko gostujućeg bloka, ali je londonski tim bio izuzetno organizovan pa se na odmor otišlo sa golom prednosti za Siti. 

Nastavak je donio sličnu sliku na terenu, Poketinova ekipa je i dalje čekala grešku defanzivne linije domaćih ili lošu postavku svojih rivala na terenu kako bi došli do prilika za gol. Nekoliko puta su uspjeli da uđu u dobre prilike, ali je brazilski golman uspio da spasi svoju ekipu i donese im prvo mjesto na tabeli.

Ponovo je utakmicu mogao da obilježi kontroverzan detalj, poslije 15 minuta igre u nastavku Voker je rukom odnio loptu ispred Alija, izbacio ju je u korner, ali ovaj put nije bilo VAR-a da preinači odluku sudije i donese penal i novu radost Totenhemu.

Siti - Spursi: Igraće se fudbal, ovo se ponoviti NEĆE!


Gvardiolin tim je nastavio sa napadima, bio je bolji rival do kraja susreta, ali činilo se da igraju pomalo u strahu zbog prethodnog iskustva koje im je donio dvoboj protiv današnjeg protivnika. Pomalo rezervisano su napadali igrači Mančester sitija, okolišali oko kaznenog prostora gostiju, ali bez mnogo prilika za povećanje prednosti.

Najbolju šansu da smanji tenzije i otkloni sve dileme propustio je Rahim Sterling koji je 15 minuta prije kraja meča promašio zicer sa svega nekoliko metara udaljenosti.

Englez je šutirao pravo u Gazanigu što ga je još dodatno razdražilo pa je do kraja utakmice bio naročito nervozan i na ivici konflikta sa protivničkim igračima. 

Ipak, Siti je uspio da privede utakmicu kraju i zabilježi trijumf koji im može biti blaga utjeha za ukupni poraz u četvrtfinalu Lige šampiona, budući da im ova tri boda veoma znače u borbi za trofej prvaka Engleske.

Oni sada imaju jednak broj utakmica kao i ekipa Liverpula koja je njihov jedini takmac u toj trci, ali i jedan bod više od Klopovog tima koji će sutra u Velsu gostovati Kardifu.

Mančester siti:
Ederson – Voker, Stouns, Laport, Zinčenko – De Brujne (od 38. Fernandinjo), Gundogan, Foden (od 85. D. Silva) – B. Silva, Sterling, Aguero (od 66. Sane)

Totenhem:
Gazaniga – Fojt, Sančez, Aldervejreld (od 78. Ljorente), Vertongen, Dejvis – Dajer (od 61. Vanjama), Eriksen, Ali (od 69. Rouz) – Lukas, Son

Rezultati:

Subota

Mančester siti – Totenhem 1:0 (1:0)
/Foden 5’/

Bornmut – Fulam 16:00
Hadresfild – Votford 16:00
Vest Hem – Lester 16:00
Vulverhempton – Brajton 16:00
Njukasl – Sautempton 18:30

Nedelja

Everton – Mančester junajted 14:30
Arsenal – Kristal Palas 17:00
Kardif – Liverpul 17:00

Ponedeljak


Čelsi – Barnli 21:00

TABELA:
Mančester siti 86, Liverpul 85, Totenhem 67, Arsenal (-1) 66, Čelsi 66, Mančester junajted (-1) 64, Lester 47, Vulverhempton (-1) 47, Everton 46, Votford (-1) 46, Vest Hem 42, Bornmut 41, Kristal Palas 39, Barnli 39, Njukasl 38, Sautempton (-1) 36, Brajton (-1) 33, Kardif 31, Fulam 20, Hadersfild 14

%MCEPASTEBIN%

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC