• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdjelar strepi od sudija: Da se više ne brukaju

Autor mondo.rs

Fudbaler Partizan izneo očekivanja pred "večiti derbi" u četvrtak. "Parni valjak" imaju šansu da spasu sezonu pobedom u derbiju i osvajanjem Kupa. Strah od sudija…

 Saša Zdjelar Crvena zvezda partizan Izvor: MN PRESS

Pred nama je i treći derbi ove sezone…

Prva dva, odigrana prošle jeseni u Humskoj i ovog proleća na stadionu "Rajko Mitić" (oba završena 1:1), protekla su mimo očekivanja. Crvena zvezda je bila favorit na papiru, ali je na terenu oba puta bila primorana da juri prednost Partizana.

Iako je obe utakmice "parni valjak" dočekao u krizi i rezultata i igre, bio je bliži pobedi. I pred 160. "večiti derbi", koji se u četvrtak igra na stadionu Zvezde, aktuelni šampion i lider na tabeli je favorit. Možda čak i veći nego što je bio pred ranije mečeve dva ljuta protivnika ove sezone.

Međutim, Partizan upravo protiv crveno-belih vidi svoju šansu.

"Svaki derbi je jedno novo dokazivanje, neka nova utakmica. Niko ne može da prognozira derbi. Pred poslednja dva svi su mislili da su oni ne znam kakvi, da su mnogo bolji, da će napraviti ne znam šta na terenu, pa se ništa nije desilo. I ovo sada je sasvim nova utakmica, da se igrači dokažu, da potvrde kvalitet. Očekujem dobru utakmicu, dobru atmosferu, a pokazali smo da možemo da pronađemo i iskoristimo njihove mane u igri", rekao je Zdjelar okupljenim novinarima na otvorenom treningu u utorak posle podne.

"Bambi" jedva čeka derbi: Da ne ostavimo prostor sudiji

Borbeni vezni fudbaler "parnog valjka" će verovatno i u četvrtak uveče imati specijalne zadatke od stručnog štaba. Na prethodna dva derbija nije se štedeo sa velikim drugom, ali i ljutim protivnikom Markom Marinom.

"Dosta tenzija je bilo na terenu. Dešavale su se i neke sudijske odluke koje su i kod nas i kod njih doprinele da nervoza bude velika i da dođe do tih incidenata. Što se tiče Marina, mi smo veliki prijatelji, došlo je do nekog nesporazuma, ali i dalje smo prijatelji. U četvrtak na terenu opet najveći neprijatelji", iskren je Zdjelar.

Izvor: MONDO/V.Sukdolak


Pomenuo je fudbaler Partizana sudijske greške u prethodnim utakmicama, a najsvežiji mu je veliki propust Bojana Nikolića u Nišu, koji je svojom odlukom da poništi očigledan ofsajd pomoćnika Srđana Minića direktno uticao na rezultat.

"Mene lično nije obeshrabrio poraz. Svi znamo kako se gube utakmice u Nišu. Nema više potrebe da pričamo o tome, svi to znaju. Ništa me ne čudi. Iskreno ne razmišljam  o suđenju, to je utakmica koju svi gledaju, niko valjda ne želi da se bruka i pokaže negativnu stranu. Tu treba biti fer i neka bolji pobedi", rekao je Zdjelar.

Sledeće konkretno pitanje za igrača Partizana bilo je da li se brukaju sudije ove sezone.

"Kao što ste videli, poslednja utakmica u Nišu... Mislim da je to brukanje", odgovorio je Zdjelar.
Duel sa Partizanom za Zvezdu će biti prvi ove sezone posle poraza u domaćem šampionatu.

"I oni moraju nekad da padnu u igri. I to je normalno. Svaki put kad se izgubi, koliko god da sve ide super, uvek dođe do nesuglasica, fudbal je ipak timska igra, to je nenormalno."


Titula je izgubljena, ali Partizan ima šansu da pobedom u derbiju i Kupu sezonu završi sa boljim skorom od Crvene zvezde.

"To je jedino što je ostalo pred nama. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje i probamo da dobijemo u četvrtak i osvojimo Kup. A što se tiče pritiska, postoji neki pozitivan pritisak, mada ga lično ne osećam. Mi igramo fudbal, to je 90 minuta igre, a u petak je novi dan, novo dokazivanje, novi trening. Ovo je ipak samo jedna utakmica", podvukao je Saša Zdjelar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC