• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doveden je da rešava ovakve mečeve!

Autor mondo.rs

Mirko Ivanić protiv Partizana odigrao verovatno najbolju utakmicu od svog dolaska u Crvenu zvezdu.

 160.-veciti-derbi-Crvena-zvezda-Partizan-2-1-Mirko-Ivanic Izvor: MN PRESS

Strpljivo su čekali navijači Crvene zvezde da "proradi" Mirko Ivanić, a on je to učinio kada je bilo najvažnije - u "večitom derbiju" sa Partizanom u kom su crveno-beli pobedom 2:1 iskoristili remi Radničkog sa Čukaričkim (2:2) i četiri kola pre kraja pobegli drugoplasiranim Nišlijama na šest bodova razlike. 

Glavni pokretač napadačkih akcija bio je reprezentativac Crne Gore, koji je u četvrtak pružio verovatno svoju najbolju partiju u crveno-belom dresu od januarskog dolaska iz BATE Borisova. 

Skromno je, ipak, prihvatio pohvale.

"Zasluženo smo pobedili u derbiju i moramo da budemo zadovoljni. Danas smo igrali kao tim, ne bih želeo da se ovde ističu pojedinci. Izgledali smo kao tim, svako od nas je dao sve što je mogao kako bismo došli do trijumfa. Lepe su sve pohvale koje sam dobio na račun svoje igre, ali najvažnije mi je da smo pobedili. Korak smo bliže osvajanju titule, posebno posle remija našeg najbližeg konkurenta Radničkog. Ima još da se igra, ali verujem u svoju ekipu", rekao je Ivanić posle utakmice.

Zvezda je slavila golovima Bena iz penala u 60. minutu i Alekse Vukanovića u 80, dok je Partizan ublažio poraz pogotkom Rikarda u 90, takođe sa bele tačke.

Upravo je Ivanić asistirao Vukanoviću za prvenac u crveno-belom dresu, a njegov peti gol protiv Partizana. Nedugo zatim mogao je i sam da se upiše u strelce, ali je bio neprecizan posle sjajne akcije domaćeg tima. 

"Bila je sjajna akcija, šteta što nisam dao gol tada kad smo bili u naletu. Nadam se da ću to ispraviti već na sledećem meču". 

Na Stadionu "Rajko Mitić" odigran je 160. "večiti derbi" u kom su crveno-beli nadigrali i pobedili rivala. Pogledajte šanse, penale, koreografiju, navijanje, faulove, golove... Strelci Ben, Vukanović i Gomeš.
Izvor: MONDO/ArenaSport/YouTube

Prethodna dva "večita derbija" ove sezone završeni su identičnim remijima - 1:1. Ovaj put postignut je gol više, a nekadašnji fudbaler Vojvodine istakao je atmosferu na tribinama kao nešto što ga posebno motiviše u duelima sa Partizanom.

Čak je to naveo i kao jedan od razloga da zimus donese odluku o povratku u srpski fudbal.

"Na prošlom i na ovom derbiju se igralo žestoko, tvrdo na sredini terena. Danas je u prvom poluvremenu bilo posebno borbeno. Srećan sam što smo u drugom delu igre iskoristiti svoje šanse i priveli utakmicu kraju na veoma dobar način, bez obzira na to što smo primili gol iz penala u finišu. Upravo zbog ovakvih utakmica sam se vratio u Srbiju, ovo je posebna utakmica, prelep ambijent i bilo bi dobro da ih ima što više", smatra Ivanić.

Da je u drugom poluvremenu viđen kvalitetniji fudbal, konstatovao je i Dušan Jovančić.

"Ne znam šta da kažem, mnogo je važno, svaka greška može da košta, posle se otvorilo, bila je bolja utakmica i naša zasužena pobeda", odgovorio je neumorni vezista crveno-belih na konstataciju novinara da je u prvom poluvremenu viđena loša fudbalska predstava.

Jovančić je upozorio da bez obzira na uvećanu prednost u odnosu na drugoplasirani Radnički, šampionska trka još nije gotova.

"Bila je ovo teška utakmica, u pravom trenutku smo dali oba gola. Bili smo bolji i sada smo korak bliže tituli... To je derbi, kakva god je situacija uvek je vatreno na terenu, niko ne želi da izgubi. Ne smemo da se opustimo, pokazalo se koliko možemo da se opečemo. Moramo da ostanemo koncentrisani i probamo da osvojimo 'duplu krunu'".

Kada je reč o Kupu, Zvezda je u odličnoj poziciji da se plasira u finale, pošto je kao domaćin u provoj polufinalnoj utakmici savladala Mladost iz Lučana ubedljivih 4:1. 

Vrlo je moguće da u borbi za trofej gledamo još jedan sudar "večitih", jer Partizan pred gostovanje u Nišu ima 1:0 protiv Radničkog.

"Imaju dobar rezultat, mislim da je Partizan bliži prolasku, ali je Radnički odličan tim. Ko god da bude bio u finalu moramo da pobedimo", jasan je Jovančić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC