• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Drugoligaš" zaustavio Bajern!

Autor mondo.ba

Bavarci nakon 31. kola Bundeslige imaju "samo" dva boda više od drugoplasirane Borusije.

Mnogo sreće za Bajern u Nirnbergu!

Iako su tri boda na "Maks Morlok" stadionu protiv pretposljednje ekipe u Bundesligi bila već upisana, Bavarci su osvojili samo jedan uz veliku dozu sreće i sada imaju dva, umjesto četiri boda više ispred Borusije iz Dortmunda.

Domaćini su imali vođstvo koje je poništio Serž Gnabri, ali je u prvom minutu nadoknade vremena mladi Alfonso Dejvis skrivio jedanaesterac iz kojeg je Tim Libold pogodio stativu, da bi se Kingzli Koman u posljednjem napadu na meču našao "oči u oči" sa Kristijanom Matenijom i promovisao ga u heroja utakmice.

Nirnberg - Bajern 1:1 (0:0)
/Pereira 48 - Gnabri 76/

Uobičajeno, Bavarci su u prvom dijelu imali inicijativu ali nisu nijednom uspjeli da ozbiljnije zaprijete Kristijanu Mateniji. Lopta je išla sporo i u stranu, baš kako je priželjkivao domaćin koji je vrebao kontranapade, ali je najbolju priliku imao nakon greške Svena Urlajha. Golman Bajerna je loše prihvatio povratni pas Matsa Humelsa, ali Aleksandar Išak nije uspio da loptu pošalje u mrežu.

Zato Mateus Pereira jeste!

Eduard Leven je šutirao nakon centaršuta pravo u Urlajha, ali je odbijanac našao put do Pereire koji je namjestio loptu na lijevu nogu i kroz "šumu" fudbalera Bajerna pronašao dalji ugao!

Nakon samo nekoliko minuta domaćini su imali kontranapad "tri na jedan", ali je Leven bio neodlučan i Niklas Zule je uspio da izbaci loptu u korner.

Sudija Tobijas Štiler odgodio početak prvog polurvemena na nekoliko minuta i povukao ekipe sa terena nakon što su navijači Bajerna zapalili desetak baklji.

Očekivano, Bavarci su zaigrali mnogo angažovanije ali je Matijena "poskidao" pokušaje Loena Gorecke i Hamesa Rodrigeza dok je u duelu sa Seržom Gnabrijem izašao kao gubitnik.

Rezervista je uspio da nakon centaršuta Kingzlija Komana i "ugura" loptu u mrežu domaćina i postigne jedan od najvažnijih golova za Bajern ove sezone, vrijedan dva boda prednosti ispred Borusije koja je u subotu poražena od Šalkea.

Bajern u posljednja tri kola dočekuje Hanover, gostuje Lajpcigu i u posljednjoj rundi na Alijanc Areni igra protiv Frankfurta. Gigant iz Minhena ima priliku da dođe i do duple krune ako 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu savlada Lajpcig u finalu Kupa Njemačke.

S druge strane, Dortmund gostuje Verderu, dočekuje Fortunu, pa u posljednjem kolu ide "na noge" svom "imenjaku" Menhengladbahu.

Nirnberg se nalazi na pretposljednjoj poziciji i sve nade polaže u plasman na 16. mjesto i "plej-aut". Tu poziciju trenutno zauzima Štutgart koji ima pet bodova više.

BUNDESLIGA, 31. KOLO:

Hofenhajm - Volfsburg 1:4 (1:1)
/Salai 9 - Vilijam 41, Veghorst 69, 88, Arnold 85/

Nirnberg - Bajern 1:1 (0:0)
/Pereira 48 - Gnabri 76/

odigrano u subotu

Borusija D. - Šalke 2:4 (1:2)
/Gece 14, Vitsel 84 - Kaliđuri 18 penal, 62, Sane 28, Embolo 88/

Ajntraht - Herta 0:0

Fortuna - Verder 4:1 (2:1)
/Raman 2, Karaman 22, Henings 56, Sutner 73 - Kruze 27 penal/

Hanover - Majnc 1:0 (0:0)
/Vejdant 66/

RB Lajpcig - Frajburg 2:1 (1:0)
/Verner 19, Forsberg 78 penal - Grifo 66/

Štutgart - Menhengladbah 1:0 (0:0)
/Donis 56/

Odigrano u petak

Augzburg - Leverkuzen 1:4 (1:1)
/Danso 12 - Foland 15, Haverec 48, Tah 60, Brandt 88/

TABELA: Bajern 71, Borusija 69, Lajpcig 64, Ajntraht 54, Borusija Menhengladbah 51, Bajer 51, Hofenhajm 50, Volfsburg 49, Verder 46, Fortuna 40, Herta 37, Majnc 36, Frajburg 32, Augzburg 31, Šalke 30, Štutgart 24, Nirnberg 19, Hanover 18.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC