"Maloun zna sve o Srbiji, pokazuje tri prsta!"

Autor:

"Stalno mi je pričao о našoj istoriji, ratu u bivšoj Jugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene", prisjetio se Saša Pavlović tokom razgovora sa studentima u Beogradu.

"Maloun zna sve o Srbiji, pokazuje tri prsta!" Foto: Guliver/Steve Dykes/Getty Images

Bivši košarkaš Saša Pavlović je gostujući na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" govorio o mnogobrojnim anegdotama iz NBA lige, a jedna je posebno privukla pažnju studenata s kojima je podijelio decenijsko iskustvo igranja u Americi.

Dok je igrao u Klivlendu sarađivao je sa Majklom Malounom, koji je u to vrijeme bio pomoćni trener u Kavsima, a malo je poznato da su se njih dvojica odlično slagali…

Sadašnji prvi trener Denvera, koji je "složio" trenutnu ekipu i dao slobodu Nikoli Jokiću tako da su Nagetsi igrali polufinale Zapada, bio je veoma inspirativna ličnost za Pavlovića u danima u Ohaju, a neke od stvari koje je ispričao pojašnjavaju zašto se toliko dobro slaže sa Somborcem.

Pavlović je otkrio da je bio i te kako iznenađen koliko Meloun zna o istoriji Srbije.

"Stalno mi je pričao о našoj istoriji, ratu u bivšoj Jugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene, a kad god bi vidio mog oca na tribinima pokazivao mu je tri prsta. Maloun zaista obožava Srbiju…", kazao je Pavlović.

"Znao sam da će biti dobar trener, samo je bilo potrebno da mu se pruži šansa. Kada sam vidio da je Jokić kod njega u timu znao sam da će dobiti pravu šansu. Mnogo mi je drago što sarađuju na ovako visokom nivou i stvarno mi je žao što Denver Nagetsi nisu uspjeli da se plasiraju u finale Zapadne konferencije".

SAŠA PAVLOVIĆ: KAKO ME JE ŠAKIL UGRIZAO ZA NOGU I SVAĐE SA KG!
Neizbježno pitanje bilo je i o samom Jokiću koji je nevjerovatno igrao tokom ligaškog dijela sezone, ali u plej-ofu gdje je biljležio najbolje statističke parametre do sada (GRAFIKA)

Nikola Jokić, Jokic Foto: Tanjug/AP/David Zalubowski


"Jokić zaista radi nešto nevjerovatno. Osim što postiže poene, on skače i asistira. To radi na vrlo atraktivan način. Drago mi je zbog njega, jer je odličan momak. Takođe, on obara teorije da NBA ligu mogu da igraju samo igrači koji su atlete. Dobro je za NBA to što i takvi igrači mogu da igraju vrhunsku košarku, a dobro je i za mlade koji požele da igraju košarku da kažu možda mogu i ja", ispričao je Pavlović u obraćanju studentima.


Osim njih veoma dobru sezonu u Kingsima imali su Bogdanović i Bjelica, s tim da Kingsi nisu uspjeli da se plasiraju u plej-of zbog slabog finiša sezone.

"Drago mi je što su otišli kod Divca u Sakramento. Pokazali su da mogu tamo da igraju. Milo mi je kad god neko od naših napravi nešto dobro. Bjelicu ne znam toliko dobro, a Bogdan je osuđen na uspjeh jer je posvećen maksimalno", kazao je Pavlović i nastavio da hvali Bogdanovića.

"Samo mu je košarka u glavi. Napreduje iz dana u dan. Ima ogromno samopouzdanje. Očekujem njegov napredak iz godine u godinu".

Njih dvojica, nadamo se i sva trojica iako je Jokić ostao nedorečen, nastupiće za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu u Kini gde će Srbija ponovo "pucati" na medalju, što je uvijek cilj "orlova" na svakom takmičenju.

"Imao sam priliku da sarađujem sa Saletom Đorđevićem i u njega uvijek treba vjerovati. On je nevjerovatan trener koji plijeni pozivitnom energijom i samopouzdanjem".

"Ponekad misliš da to što kaže ne može a se desi, a desi se na kraju", zaključio je on.

Tagovi:

Ostale vijesti