• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Obrva" i "Brada" predvode Amere

Autor mondo.rs

Američki novinari objavili su imena 14 od 18 igrača koji bi ovog leta trebalo da se okupe na pripremama za Mundobasket u Kini.

 Mundobasket 2019 spisak reprezentacija SAD Izvor: MN PRESS

Džejms Harden (Hjuston) i Entoni Dejvis (Nju Orleans) najzvučnija su imena na listi od 14 kandidata za dres reprezentacije SAD na predstojećem Svetskom kupu.

Harden je najkorisniji igrač NBA lige prošle sezone, koji je i ove sezone u užem krugu kandidata za to priznanje, dok će Dejvis najverovatnije biti zvezda letnjeg prelaznog roka, budući da je još zimus zatražio da ga Pelikansi "trejduju".

Obojica su bili u sastavu kada je selekcija SAD u finalu Mundobasketa u Španiji 2014. ubedljivo pobedila Srbiju (129:92).

Selektor Greg Popović na pripremama će okupiti 18 igrača, a pored Hardena i Dejvisa, ESPN je saznao imena još 12 pozvanih.

To su Demijen Lilard, Si Džej Mekolum (obojica Portland), Kemba Voker (Šarlot) Bredli Bil (Vašington), Kevin Lav (Klivlend), Donovan Mičel (Juta), Bruk Lopez (Milvoki), Džejson Tejtum (SAD), Kajl Kuzma (Lejkers), Erik Gordon, Pi Džej Taker (obojica Hjuston) i Pol Milsap (Denver).

Izvor: MN PRESS

"Njujork Tajms" objavio je da će se paralelno sa ovim timom pripremati neka vrsta "B" selekcije, sastavljene od 10 igrača, među kojima će biti i verovatni prvi pik na ovogodišnjem draftu Zajon Vilijamson. Ti igrači takođe će imati šansu da se nametnu Popoviću.

Direktor nacionalnog tima Džeri Kolanđelo podsetio je da je Entoni Dejvis pre sedam godina upravo na taj način ušao među 12 za Olimpijske igre u Londonu, pre nego što je debitovao u NBA ligi.

Amerikanci će se okupiti 5. avgusta u svojoj tradicionalnoj bazi, Las Vegasu, a na Svetskom kupu će od 1. septembra igrati u grupi E, sa Turskom, Češkom i Japanom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC