• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen Mišel Platini!

Autor mondo.ba

Nekadašnji predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini uhapšen je u utorak zbog malverzaciji oko dodjeljivanja domaćinstva Mundijala 2022. godine Kataru.

 Uhapšen Mišel Platini! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Legenda francuskog i svjetskog fudbala uhapšen je u utorak ujutru, u sklopu istrage u vezi sa dodjelom Svjetskog prvenstva 2022. Kataru.

Prema pisanju tamošnjih medija, Platini je uhapšen po nalogu anti-korupcijskog biroa francuske policije, koja je postupala po dokumentima o kojima se priča još od decembra 2010.

Tada je otkriveno da je bilo kontroverzi u dodjeli domaćinstva Mundijala Kataru, a Platini je 2014. priznao da je bio na sastanku sa prokazanim fudbalskim funkcionerom Mohamedom Bin Hamamom i to neposredno prije nego što je podigao ruku za Katar.

Britanski "Telegraf" objavio je da se Platini sreo sa čelnikom katarskog saveza "30 do 50" puta. Da je bilo korupcije dokazuje i podatak da je čak 16 od ukupno 24 člana tadašnjeg sastava izvršnog komiteta FIFA smijenjeno, suspendovano ili pod istragom.

FIFA je 2015. suspendovala Platinija zbog malverzacija na osam godina, kao i bivšeg predsjednika Međunarodne fudbalske asocijacije, Sepa Blatera.

Iako su obojica tada bili oslobođeni optužbi za korupciju, proglašeni su krivim po nekoliko tačaka, prije svega zbog konflikta interesa i prihvatanja milionske svote novca, u švajcarskim francima.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trener

Svi su oni korumpirani..Cjela uefa i fifa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC