• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac poražen u prvoj kontrolnoj utakmici

Autor mondo.ba

Borčevi fudbaleri poslije utakmice sa Tuzla sitijem dolaze u etno-selo Stanišići, odakle će sutra krenuti ka Zlatiboru, gdje ostaju do sedmog jula.

 Prijateljska-utakmica-Borac-Tuzla-siti-0-1 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca poraženi su danas od rivala iz Premijer lige Tuzla sitija rezultatom 0:1 u prvoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema za povratničku sezonu u elitnom rangu bh. fudbala.

Meč je odigran na stadionu bivšeg premijerligaša Gradine u Srebreniku pred 400 gledalaca, koji su jedinom golu posvjedočili u 55. minutu, kada je crveno-plavu mrežu zatresao Said Husejinović.

Jedinu i najbolju šansu za postizanje gola ''crveno-plavi'' su propustili u 82. minutu, kada je mladi David Čavić (2002.) dejstvovao po lijevoj strani i potom šutirao, ali pogodio samo spoljni dio mreže.

Ovo je, recimo i to, Tuzlacima drugi trijumf tokom pripremnog perioda, s obzirom da su ranije savladali upravo Gradinu rezultatom 3:2.

Za Borac je danas u prvom poluvremenu nastupio i Dejan Bosančić, koji je krenuo stopama Bojana Markovića te došavši iz Željezničar Sport tima dogovorio saradnju sa ''crveno-plavima'' na tri godine.

Borčeva ekspedicija se poslije okršaja sa Tuzlacima seli u etno-selo Stanišići, odakle će sutra krenuti ka krajnjem odredištu, Zlatiboru, gdje će ostati do sedmog jula.

Tokom priprema na srpskoj planini izabranici Branislava Krunića odigraće, prema sadašnjem planu, pet prijateljskih mečeva.

Rival će im 28. juna biti Sutjeska iz Nikšića, kojom kao trener komanduje Nikola Rakojević, koji je 2004. godine sa tadašnjom generacijom banjalučkog kluba došao do finala Kupa BiH.

Za treći julski dan zakazani su okršaji sa superligašima Srbije Spartakom i Napretkom, tri dana kasnije Borcu će na megdan izaći još jedan tim iz najjačeg ranga srpskog fudbala lučanska Mladost, dok će 7. jula protivnik fudbalerima u crveno-plavim dresovima biti rumunski Brašov.

Još uvijek se traži protivnik za generalnu probu koja je planirana za 13. ili 14. jul, odnosno sedam dana prije početka Premijer lige.

Podsjetimo, Borac će u prvoj rundi gostovati Željezničaru.

BORAC – TUZLA SITI 0:1 (0:0)

strijelci: 0:1 Husejinović (55.), stadion: Gradine u Srebreniku, gledalaca: 400, Sudija: Ademir Alić, pomoćnici: Kenan Hadzić i Dževad Zukić.

BORAC: Trkulja, Dujaković, Ćosić, Arsić, Runić, Danilović, Bosančić, Kajkut, Jakupović, Marković, Crnov. Još su igrali: Lučić, Lekanić, Račić, Batar, Janičić, Turanjanin, Radulović, Šikanjić, Čavić, Gbakle, Babić. Trener: Branislav Krunić.

TUZLA SITI: Muminović, Efendić, Terzić, Moris, Kojić, Sesar, Hadžanović, Huseinović, Crnkić, Nikić, Ubiparip. Još su igrali: Fejzić, Karjašević, Šarčević, Stjepanović, Musić, Hasanović, Mitrović, Milaković, Ramić, Burić, Zituni, Mujić, Spasić, Čalaković. Trener: Milenko Bošnjaković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC