• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o Evroligi: Ništa neočekivano, cilj poznat

Autor mondo.rs

Predsjednik Crvene zvezde rekao da ga nisu iznenadile promjene na štetu nacionalnih liga. "Evroliga formira sistem paralelan FIBA sistemu", rekao je u intervjuu za "Sport klub".

 Nebojsa-Covic-o-Evroligi-promjenama-i-nacionalnim-ligama Izvor: MN PRESS

U Crvenoj zvezdi nisu iznenađeni važnom viješću koja je u čevrtak stigla iz Barselone.

Kompanija "ECA", koja upravlja Evroligom, oduzela je nacionalnim ligama (ABA, Španija, Rusija i Njemačka) pravo da kvalifikuju ekipe za najjače takmičenje i odlučila da ta mjesta dijeli na osnovu "pozivnica", dok će Evrokup od ove sezone "slati" dva tima u elitu.

Predstavnici ovdašnje regionalne lige (koju Evroliga tretira kao nacionalnu) odmah su reagovali i rekli da imaju garanciju da će ABA šampion sljedeće tri sezone dobijati "pozivnicu".

Direktor ABA lige Igor Dodik takođe je rekao za MONDO da sada postoje garancije da će "Jadranska" liga i poslije isteka aktuelnog ugovora (sljedeće sezone) sačuvati predstavnika u najjačem takmičenju, ali i upozorio da ne smiju da se ponavljaju scene iz prošle sezone.

Otprilike istovremeno, u Španiji su ljutito odgovorili Evroligi i odlučno istakli da će braniti integritet svoje lige i njenu prohodnost ka najjačem takmičenju.

Tokom večeri, komentar informacije iz Španije dao je predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, u intervjuu za Sport klub.

"Što se tiče Crvene zvezde, odluke Skupštine Evrolige su očekivane. Mi dugo pratimo razvoj Evrolige i to u smislu dva najveća evropska takmičenja - Evrolige i Evrokupa. Za nas nije neočekivano da je Skupština Evrolige na prijedlog menadžmenta Evrolige ukinula ugovore sa tri lige - njemačkom, VTB ligom i ABA ligom. Moram da naglasim da ABA liga ovim formalno ništa nije izgubila jer ABA liga umjesto ugovora ima zagarantovan vajld-kard, a on će se dodijeliti prema ostvarenom rezultatu", rekao je Čović i dodao...

"Sve druge priče su mistifikovanje od onih koji ne razumiju šta se dogodilo i za one koji su zlonamjerni. To je reorganizacija i faza resetovanja Evrolige, na putu ka krajnjem cilju, a krajnji cilj je uspostavljanje piramidalnog takmičenja, koje će na vrhu piramide imati Evroligu, ispod toga Evrokup, a na dnu piramide nacionalna prvenstva".



"IZ PRVENSTVA U EVROKUP, PA U EVROLIGU"

Izvor: MN PRESS

Prema Čovićevim riječima, jučerašnja odluka je najava šire strategije Evrolige i kompanije "ECA".

"To znači da će se u dogledno vrijeme iz nacionalnih prvenstava ići u Evrokup, iz Evrokupa u Evroligu, a iz Evrolige ispadati u Evrokup. To je krajnji cilj. Ipak, postoje i novine. To su Udruženje igrača, Udruženje trenera i preuzimanje ingerencija vezanih za arbitražu", dodao je Čović.

Predsjednik Zvezde je naglasio da Evroliga formira sistem koji će biti paralelan sistemu FIBA i još jednom ponovio da su na Malom Kalemegdanu očekivali ovakve vijesti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC