• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početak bez Jokića, Bogdanovića... Tako mora!

Autor mondo.rs

Važan NBA propis spriječiće Đorđevića da u uvodnoj fazi priprema trenira sve igrače. Zbog propisa, oni smiju da treniraju samo individualno do avgusta.

 Jokic-Bogdanovic-i-NBA-igraci-ne-dolaze-na-pocetak-priprema-Vazno-NBA-pravilo-o-28-dana-za-trening Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije počeće u četvrtak pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 14. septembar) bez nekoliko najvećih zvijezda.

"Sportski žurnal" podsjetio je u ponedjeljak da NBA liga dozvoljava svojim igračima da provedu samo 28 dana na kolektivnim treninzima, što znači da će nekoliko važnih igrača "orlova" moći da se pridruži timskom radu tek 2. avgusta, odnosno dva dana prije kraja bazičnih priprema na Kopaoniku.

Naravno, individualni treninzi se podrazumijevaju, jer NBA podrazumijeva da igrači dođu na početak "kampova" potpuno spremni.

Zbog ovog pravila, Đorđević u prve dvije nedjelje rada neće moći da računa na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića, a izvjesno i na Marka Gudurića, koji je pred potpisom za Memfis Grizlise.

"Na ove NBA igrače Sale nacionale i saradnici moći će da računaju zvanično tek od 2. avgusta. Od tada i teče osiguranje za NBA asove, tvrde upućeni u ovu problematiku. Naravno, šta će ovi momci raditi u slobodno vrijeme njihov je izbor".

S obzirom na raniji Đorđevićev spisak, od prvog dana priprema selektor će na treningu imati Teodosića, Jovića, Micića, Avramovića, Simonovića, Lučića, Todorovića, Mačvana, Birčevića, Raduljicu i Milutinova.

Prvu pripremnu utakmicu "orlovi" će odigrati 4. avgusta u Čačku protiv Borca, a tri dana kasnije će u Zrenjaninu igrati protiv Finske. Tri dana kasnije, u Štark areni na Novom Beogradu biće odigran derbi Srbija - Litvanija i to će biti oproštaj "orlova" od domaće publike.

Đorđevićev tim potom će gostovati Litvancima u Kaunasu, zatim će nastupati na Akropolis kupu u Atini (protiv Grčke, Italije i Turske) i to će biti posljednje provjere u Evropi. Uoči početka Mundobasketa, "orlovi" će u Kini igrati protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC