EHF Čelendž kup: Bjelorusi rivali dobojskoj Slogi

Daleko putovanje je pred rukometašima iz Doboja. "Dostojno ćemo predstaviti Doboj i Republiku Srpsku u ovom takmičenju", kaže za MONDO predsjednik Sloge Vojislav Rađa.

1
A- A A+
RK Borac m:tel - RK Sloga Doboj Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Dobojska Sloga u drugom kolu EHF Čelendž kupa igrače protiv bjeloruske ekipe Mašeka iz Mogiljeva, odlučeno je današnjim žrijebom u Beču.

Prvi meč 5. ili 6. oktobra igra se u Bjelorusiji, dok je revanš sedam dana kasnije u Doboju.

Svakako da u Slogi ne mogu pretjerano biti zadovoljni ishodom žrijeba, prije svega zbog udaljenosti rivala sa kojim će igrati, a samim tim i finansijskih troškova koje će klub imati kako bi otputovao u Bjelorusiju.

"Moramo se upoznati sa protivnikom, pa je još rano donositi neke prognoze u vezi sa rezultatom. Možda smo mogli dobiti nekog bližeg rivala, ali žrijeb je takav kakav je. Spremićemo se što bolje možemo u nadi da ćemo izboriti plasman u narednu rundu takmičenja", istakao je za MONDO Vojislav Rađa, predsjednik Dobojlija.

Banjalučki Borac m:tel prošle sezone za rivala u EHF Čelendž kupu imao je azerbejdžanski Baku, sa kojim je uspio postići dogovor da oba meča budu odigrana u "Boriku".

RK Sloga Doboj žrijeb Foto: YouTube/EHF/Screenshot

Rađa ističe da Sloga vjerovatno neće tražiti takvo rješenje.

DAME

Danas je održano žrijebanje EHF Čelendž kupa i u ženskoj konkurenciji. Hadžići će igrati protiv Madeire iz Portugalije, a Krivaja sa Makabijem iz Tel Aviva.

"Održaćemo sastanak Uprave kluba, razgovaraćemo i sa predstavnicima grada, pa ćemo vidjeti. Nije nam u interesu da igramo samo u Doboju, tako da mislim da ćemo jedan meč igrati u Bjelorusiju, a jedan kod nas, odnosno onako kako je to žrijebom odlučeno."

Ono što je najvažnije, Sloga se nakon višegodišnje pauze vraća u Evropu.

"Sloga ima turbulentan period iza sebe i koliko-toliko izašli smo iz problema koji su nas zadesili. Klub se 99 odsto finansira iz budžeta grada i vrlo je teško za Doboj u ovom vremenu da odvoji sredstva da bi klub napravio vrhunske rezultate. Mi smo uspjeli da se stabilizujemo, izborili smo mjesto u Evropi i nadam se da ćemo dostojno predstavljati Doboj i Republiku Srpsku u ovom takmičenju. Isto tako, vjerujem da ćemo i od republičkih organa imati podršku, jer smatram da je Sloga to zaslužila", zaključio je prvi čovjek Sloge.

Vojislav Rađa Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Ostale vijesti