• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se zagrejala za Helsinki: Dosta 2 gola (VIDEO)

Autor mondo.rs

Crveno-beli rutinski savladali Javor na superligaškoj premijeri.

 Crvena-zvezda-Javor-uzivo-prenos-Arena-Sport Izvor: MN PRESS

Precizan šut Branka Jovičića u 28. i Benova hladnokrvnost kod izvođenja penala u 43. minutu bili su dovoljni Crvenoj zvezdi da savlada Javor 2:0 na superligaškoj premijeri za sezonu 2019/20.

Posao izabranicima Vladana Milojevića dodatno je olakšalo isključenje Bobana Đerića u 42. minutu, kada je faulom zaustavio Bena u svom kaznenom prostoru, a već je imao žuti karton.

Žestoka inicijativa koju su domaći fudbaleri uspostavili u prvom poluvremenu splasnula je po povratku sa odmora, pošto su se verovatno crveno-beli i čuvali za predstojeću utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u sredu protiv Helsinkija u Beogradu (20.45).

Neće svi koji su se danas našli na terenu igrati i u toj utakmici, ali je Brazilac Žander pokazao da će biti velika konkurencija Milanu Rodiću ove sezone. Iskusni levi bek koji je nedavno stigao iz kiparskog Pafosa odlično je odradio svoj posao, pa je po izlasku iz igre u 72. minutu nagrađen aplauzima publike (malobrojne).

Uskoro opširnije...

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Žander (72. Simić) - Jovičić, Ivanić (64. Vulić) - Jevtović, Marin, Ben - Pavkov (72. Boaći).

JAVOR: Jevrić - Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Dolmagić, Piščević (89. Maričić), Kuveljić, Petković (77. Sević) - Marković (46. Jovanović), Mrkaić.

Sudija: Lazar Lukić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Deluje da svi jedva čekaju kraj utakmice. Moraće da se strpe još pet minuta, plus nadoknadu.

- Još 20 minuta do kraja. Opao je tempo igre...

- Očekivano, Zvezda ima inicijativu i u drugom poluvremenu i deluje da je pitanje pobednika uveliko rešeno.

- I drugo poluvreme počelo je šansom za Zvezdu, ali i još jednim nepreciznim udarcem glavom Pavkova. Bilo je to u 50. minutu.

- Kratak prekid utakmice u 47. minutu zbog vatrometa na severnoj tribini.

- Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Javora. Umesto Ivana Markovića igraće Vladimir Jovanović.

Poluvreme. Bolja igra Crvene zvezde i inicijativa od prvog minuta nagrađeni su sa dva pogotka, a uz to domaći fudbaleri će u drugom delu biti i brojčano nadmoćniji od rivala zbog isključenja Đerića. Teško da će Javor uspeti do iznenađenja u nastavku, ali videćemo šta nas čeka po povratku sa odmora.

- GOOOL! 2:0 za Crvenu zvezde golom Bena iz penala.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 43. minutu i CRVENI KARTON za Bobana Đerića koji je oborio Bena, a već je imao žuti karton...

- Pao je Pavkov u 42. minutu posle vazdušnog duela sa protivničkim igračem, tražio penal, ali je sudija Lukić procenio da nema materijala za najstrožu kaznu. Pitanje je da li je bio u pravu.

- Odličan centaršut Jevtovića za Pavkova, ali je visoki napadač pogodio samo spoljni deo mreže udarcem glavom.

- Veliki promašaj Bena u 38. minutu. Uspeo je da obiđe Jevrića posle brzo izvedenog prekida Marina, ali je potom nekontrolisano šutirao...

- Dva dobra šuta sa distance Zvezdinih igrača, prvo Marina u 32, pa Jovičića u 33. minutu, ali bez promene rezultata.

- GOOOL! Vodi Crvena zvezda 1:0 od 28. minuta pogotkom Branka Jovičića udarcem iz prve sa 15 metara. Lepo ga je uoči Marin posle akcije iz kornera. Očekivao se centaršut, ali je usledilo dodavanje po zemlji...


- Lep cenaršut Žandera u 17. minutu, ali je Pavkov šutirao glavom preko gola. Izmamio je Brazilac prve aplauze Zvezdinih navijača za svoj potez.

- Umalo da Javor povede u 13. minutu! Petković je šutirao iz gužve posle prekida, ali je Borjan maestralno intervenisao i sačuvao svoj gol.

- Odlična akcija Jevtovića i Marina u 6. minutu, ali je šut Zvezdinog kapitena spoljnim delom kopačke bio za malo neprecizan. Pokušao je Pavkov da skrene loptu u mrežu, međutim, bio je "kratak".

- Prvi korner izveli su domać fudbaleri u 3. minutu, ali posle akcije Marina i Bena nije bilo opasnosti po gol Javora, međutim, dobili su crveno-beli priliku za novi udarac iz ugla, posle kog je Nemanja Milunović dobro skočio, ali njegov šut glavom nije bio dovoljno precizan.

Pored Žandera, ove subote na "Marakani" je debitovao i novi semafor, pošto je zamenjen čuveni "lampaš":

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC