• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea upalila motore – "Najbolji igrač biće tim"!

Autor mondo.ba

"Želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim“, poručio je trener Igokee Aleksandar Trifunović na početku priprema za novu sezonu u kojoj će imati na raspolaganju možda i najjaču ekipu otkada se Igokea takmiči.

Košarkaši Igokee danas su u Laktašima počeli pripreme za novu sezonu u kojoj će biti potencijalna "mina“ za protivnike u ABA ligi i apsolutni favorit u domaćim takmičenjima.

Ovog ljeta ekipa koju vodi srpski stručnjak Aleksandar Trifunović se znatno pojačala dovođenjem Rašada Vona, Kinana Evansa, Marka Tomasa, Aleksandra Cvetkovića, Denisa Kliforda i Vaidasa Kariniauskasa, uz "starosjedioce“ Savu Lešića, Marka Lukovića i mladog Dalibora Ilića.

Na prvoj prozivci u utorak pojavili su se svi igrači osim Rašada Vona, koji će se ekipi pridružiti u petak.

"Mi smo imali pet, šest dana gdje su trenirali momci koju su u programu Igokee kako bismo došli do zaključka koje momke ćemo inicijalno pripojiti prvom timu, a na koje ćemo računati za Ligu Republike Srpske i Ligu BiH. Bitno je da su se svi odazvali na vrijeme, svi su došli u dobrom stanju. U ovim danima ćemo imati pažljiviji uvod, kako bismo zaobišli povrede. Svi su došli rapoloženi, svi sa dobrom radnom etikom tako da nas sada očekuje naporan rad. Čekamo još Rašada Vona koji se zbog problema sa putnom ispravom nije pojavio još, on će u Laktaše stići u četvrtak i već naredni dan ćemo ga imati na treningu“, rekao je trener Igokee, Aleksandar Trifunović.

Igokea će kompletne pripreme odraditi u Laktašima a moguć je odlazak na neke turnire.

"Nekoliko utakmica ćemo igrati u Lakrašima krajem mjeseca, poslije toga ćemo u Kranjskoj gori igrati protiv ekipa Laškog i Ulma, a u povratku u Banjaluku očekuje nas i meč  Cibonom. U periodu od 10. septembra do početka lige ćemo odigrati još nekoliko mečeva. Imali smo poziv za jedan turnir u Turskoj ali smo ga otkazali jer nismo mogli povezati još jednu utakmicu u tom sistemu tako da smo 'kratki' za dva meča. Moja želja je da to budu biti što jači protivnici, opet ne želimo da 'pipamo' protivnike sa kojima ćemo igrati u prva dva tri kola“,  rekao je Trifunović.

On je rekao da je roster za novu sezonu pažljivo biran i istakao da je Igokea pokušala da napravi tim koji će biti konkurentan svakom timu na svakom terenu.

"Vrlo teško je imati garanciju bilo čega, ali ekipa je birana u dogovoru sa ljudima koji su me potpisali i u skladu sa finasijskim mogućnostima. Maksimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim koji se uklapao u budžetom i  se probamo da se obezbjedimo po mom trenerskom ukusu. Neke stvari imamo naslijeđene to smo morali uklopiti. Svjesno smo ušli u selektiranje i da neke loše stvari minimalizujemo da nam se određeni nedostaci ne osvete. Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim. Ovo nije floskula i mislim da da ćemo voditi računa o atmosferi koju moramo da imamo za sebe i koju moramo da prenesemo na ljude koji će nas pratiti kako bismo imali interakciju koja će nas gurati naprijed“, istakao je Trifunović.

Jedan od novajlija, Marko Tomas, rekao je da je roster dobar i da je sada potrebno da se stvori hemija unutar ekipe.

"Nismo se još kompletirali potpuno, ali smo počeli sa radom, moram reći da je atmosfera na početku odlična, a krenuli smo nešto lakšim intenzitetom. Tokom sljedećih dana treninzi će biti intenzivniji. Čekamo još neke igrače i najbitnije da se krene bez povreda. Moramo postepeno  da pojačavamo rad i da spremni uđemo u narednu seznu. Ono što je najbitnije, roster će biti dobar. I druge ekipe su se značajno pojačale. Mi moramo doći do hemije, bez toga ni u jednom timskom sportu nema razultata. Moramo igrati jedan za drugoga, moramo biti svjesni svih prednosti i mana i kvalitetno raditi kako bismo bili konkurentni“, poručio je Tomas.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

IGOKEA NAKON DUGE PAUZE UPALILA MOTORE SJAJNA EKIPA IZBORICE VISOK PLASMAN U ABA LIGI I POTPUNA DOMINACIJA U LIGI BH I KUPU BH

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC