Kosor: Srbi nikad nisu imali antifašistički pokret

Autor:

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor ocijenio je da Srbija nikad nije imala antifašistički pokret.

4
A- A A+
Jasenovac Foto: MONDO/Predrag Jelenić Jasenovac

"Pa ispada da smo mi fašisti, a ja se ne sjećam antifašističkog pokreta u Srbiji", rekao je Kosor komentarišući nedavnu izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić izazvanu uskraćivanjem dozvole ulaska srpskoj vojnoj delegaciji u Hrvatsku povodom obeležavanja Dana jasenovačkih novomučenika.

Brnabić je tada rekla da to ne vidi kao sukob Srbije i Hrvatske, već antifašista i fašista.

“Znači, nova istorija, sada smo mi fašisti, a oni koji taj pokret uopšte nisu imali su antifašisti. Takvu priču, što se nas tiče kao demokratske stranke, mi više nećemo tolerisati, a hoće li HDZ to da trpi, to je njihova stvar”, dodao je Kosor.

Kosor je, prenose mediji, “potkačio” i predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorada Pupovca, ocijenivši da svojom politikom i komentarima “hrani desničare”.

“Njegov pristup politici, njegovi komentari njegovo upoređivanje Hrvatske sa NDH hrani desničare i sve koji rade etnički motivisane incidente”, ocenio je Kosor i najavio da će HSLS u nedjelju razmatrati ostanak u vladajućoj koaliciji.

Kosor je ranije izjavio da će HSLS istupiti iz vladajuće koalicije ako se Pupovac ne izvini zbog poređenja Hrvatske sa Nezavisnom državom Hrvatskom poslije niza napada na Srbe.

Tagovi:

Ostale vijesti