• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pendeš: Što prije primjeniti rezultate izbora

Autor mondo.ba

Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš pozvala je danas odgovorne da preduzmu dodatne napore da se adekvatno pristupi primjeni izbornih rezultata

Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš pozvala je danas odgovorne da preduzmu dodatne napore da se adekvatno pristupi primjeni izbornih rezultata kako bi se što prije imenovao novi saziv Savjeta ministara i parlament BiH počeo funkcionisati.

"Izbori su u svakoj zemlji, pa tako i u BiH vrhunac demokratije. Volja građana se mora poštovati i pozivam sve one koji na bilo koji način to sprečavaju da još jednom razmisle kako bi omogućili funkcionisanje BiH, prevenstveno novog saziva Savjeta minisitara i parlamentarne komisije kako bi institucije počele da rade u punom kapacitetu", rekla je Pendeševa novinarima.

Kada je riječ uslovljavanju formiranja vlasti na nivou BiH usvajanjem Godišnjeg nacionalnog programa /ANP/, Pendeševa je pojasnila da se taj dokument od decembra 2018. godine nalazi na stendbaju u Sekretarijatu Savjeta ministara.

"Nije bilo spremnosti da se stavi na dnevni red i o njemu raspravlja. Ne znam da li će to biti slučaj i danas, te o tome ne bih govorila", rekla je Pendeševa.

Ona smatra da se o ANP-u treba raspravljati u Savjetu ministara, pa i po cijenu da se zaključi da ovaj dokument nije dobar.

"Bitno je da se o njemu raspravlja. To je dokument koji definiše aktivnosti koje treba da rade institucije BiH u ovoj godini, pa se postavlja pitanje da li se uopšte može usvojiti s obzirom na to da je do kraja godine ostalo manje od tri mjeseca. Ali, taj dokument je dobra osnova da bude Godišnji nacionalni program za 2020. godinu", rekla je Pendeševa.

Ona je istakla da su neophodni dodatni napori na planu formiranja vlasti kako bi zemlja krenula u reformske procese koji su zacrtani kao ciljevi.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE