• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

In memoriam dr Asim Aco Hotić (1927 - 2021)

Autor Siniša Stanić

Odlazak dr Asima Ace Hotića, na izmaku prošle godine prošao je prilično nezapaženo, pa koristimo priliku da se prisjetimo ovog sjajnog banjalučkog doktora, koji je cijeli svoj dugi i plodni radni vijek posvetio pacijentima...

 In memoriam dr Asim Aco Hotić (1927 - 2021) Izvor: UKC RS

Prim. dr Asim Aco Hotić rođen je 25. februara 1927. godine u Banjaluci gdje je proveo djetinjstvo. Osnovnu školu je pohađao u Beogradu sve do bombardovanja, kada se sa porodicom vratio u Banjaluku. Iz tog perioda ga veže ljubav prema listu Politika, koje je imao složene decenijama unazad.

Sa 18 godina odlazi da studira filozofiju u Moskvi gdje je proveo godinu dana, a zatim se vratio u zemlju i upisao medicinu na Medicinskom fakultetu u Sarajevu koji je završio 1958. godine. Stručni ispit položio je 1963. godine.

Možda će vas zanimati

Prim. dr Asim Aco Hotić radio je u Zdravstvenoj stanici u Skender Vakufu, Domu narodnog zdravlja Bosanska Gradiška i Domu zdravlja Banjaluka, a 1964. godine zaposlen je kao ljekar u Opštoj bolnici Banjaluka u Internom odjeljenju.

Specijalistički ispit iz interne medicine položio je 1970. godine u Zagrebu. Postdiplomski studij iz citodijagnostike završio je u Zagrebu. Pod mentorstvom prof. dr Andrije Mikeša užu akademsku specijalizaciju/sepspecijalizaciju iz hematologije završio je u Beogradu.

U oktobru 1971. godine postavljen je za šefa Hematološkog odsjeka Internističke službe Medicinskog centra Banjaluka i na toj dužnosti je ostao do juna 1985. godine.

Prim. dr Asim Aco Hotić je u oktobru 1985. godine postavljen za načelnika Interne klinike. U februaru 1991. godine otišao je u penziju, a nastavio je da pomaže pacijentima u svojoj privatnoj klinici do duboke starosti.

Bio je omiljeni ljekar, kako među pacijentima tako i među kolegama, poznat po svom vedrom duhu, duhovitosti i širokim vidicima, pored ogromnog znanja koje je posjedovao.

Preminuo je u 94. godini, 29. decembra 2021. i sahranjen je na Novom groblju Pobrđe-Banjaluka.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE