• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reklame iz stare štampe oslikavaju duh vremena minule epohe (FOTO)

Autor Siniša Stanić

Iz naftalina...

 Izložba, Reklamiranje i oglašavanje u staroj štampi, Berislav Blagojević Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

Izložba "Reklamiranje i oglašavanje u staroj štampi – Ne košta ništa pročitati ovu objavu" autora Berislava Blagojevića otvorena je u izložbenom salonu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) u Banjaluci.

Izloženi reklamni isječci iz stare štampe reflektuju duh vremena i naše mjesto u minuloj epohi, a ovu interesantnu izložbu posjetioci mogu pogledati tokom ljeta.

Najstariji oglasi predstavljaju najprostije oblike reklame, kako u grafičkom, tako i u sadržajnom smislu, a oglasi iz tog perioda potiču uglavnom iz časopisa "Zora", "Vrač pogađač" i Kočićeve "Otadžbine".

Izložba otkriva duhovitost i dovitljivost našeg naroda, koji je oduvijek bio samosvjestan i istrajan u ponudi proizvoda i usluga.

Pogledajte neke od najinteresantnijih starih reklama, izloženih u NUB RS...

(Mondo.ba)  

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čika Ale

"Naš narod"? Naš narod, kada se radi o podneblju današnje Republike Srpske u periodu prije krvoprolića 90-ih, logično gledajući (što teže ide analfabetskim subinteligentima), može označavati isključivo sveukupni naš tada narođeni narod, dakle, kako ondašnji ovdašnji srpski tako i ondašnji ovdašnji hrvatski i ondašnji ovdašnji bošnjački/muslimanski i jevrejski i ruski i svaki drugi ondašnji ovdašnji narođeni narod. Još jednom, isključivo sveukupni. Stoga, ovdašnji sadašnji polupoštovani polunovinari, antiprofesionalno i groteskno sakatite istinu kada za etničkom raznovrsnošću bogat pojam koji upravo rasvijetlih mećete "naš narod", a mislite na etničke raznovrsnosti lišen pojam srpski narod. (Jeste, mislite, sudeći po tome što su svi od časopisa koje ste naveli bili srpski, a "Vrač pogađač" čak još i antisemitski i antihrvatski). U interesu je javnosti i vaše profesije da prestanete u ovoj stvari griješiti. Neistinoljublje je i semantikocid srpskim "našim narodom" otimati pojmovno mjesto sveukupnom "našem narodu".

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop