• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIK se oglasio, Rusija opet izdvojila mišljenje: ''Prekinite prijetnje otcjepljenjem''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Upravni odbor PIK-a je na današnjoj sjednici potvrdio da je ključno funkcionisanje vlasti BiH na svim nivoima, uključujući i Oružane snage, te da svi politički predstavnici imaju odgovornost da učestvuju u njihovom radu kako bi služili onima koji su ih izabrali.

 PIK se oglasio, Rusija opet izdvojila mišljenje: ''Prekinite prijetnje otcjepljenjem'' Izvor: FENA

U saopštenju iz OHR se navodi da bez zalaganja i saradnje nema prijeko potrebnih reformi, posebno onih koje se odnose na vladavinu prava, koje su ključne da bi BiH mogla krenuti dalje na putu ka EU.

Pročitajte i ovo

"Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIK) očekuju od svih čelnika da odbace retoriku koja vodi destabilizaciji i podjelama, te da prekinu sve aktivnosti u tom pogledu, uključujući i prijetnje otcjepljenjem i osporavanje postojanja BiH kao jedinstvene, suverene države koja se sastoji od dva entiteta", ističe se u saopštenju.

Ambasadori su poručili da su istrajni u podršci suverenitetu, teritorijalnom integritetu i ustavnom poretku BiH, te da su "pokušaji da se poništi 26 godina teško stečenog napretka i mira suprotni onome na šta su se svi politički lideri obavezali".

U saopštenju se navodi da ambasadori Upravnog odbora PIK-a podržavaju autoritet, mandat i vitalnu ulogu visokog predstavnika sve dok BiH u potpunosti ne izađe iz međunarodne supervizije tako što će ispuniti pet ciljeva i dva uslova, što zahtijeva znatan angažman svih strana.

Na kraju saopštenja je istaknuto da Ruska Federacija nije saglasna sa tekstom zajedničke izjave.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lo

PIK i Bakir mogu se jedni drugim dodvoravati ali Srpski narod ne priznaje nikoga.Imamo svoju pamet da sami znamo i odlucujemo u svojoj kuci,sta je naj bolje za nas.Neka PIK nametne Bakiru,da ne zadire u nadleznosti RS i nek ne pokusava terorisati Srpski narod.

MONDO REPORTAŽE