• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amidžić: Nećemo učestvovati u radu gradske skupštine dok Grad ne isplati porodilje i medicinare

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić rekao je danas da odbornici ove političke partije neće prisustvovati sjednicama gradske Skupštine, dok ne budu isplaćene jednokratne porodiljske naknade u punom iznosu i naknade zdravstvenim radnicima.

 Amidžić: Nećemo učestvovati u radu gradske skupštine dok Grad ne isplati porodilje i medicinare Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

"Nažalost, naknade nisu isplaćene i zato apelujem da Gradska uprava usvojene politike sprovodi na definisani način. Definisano je da jednokratna porodiljska naknada bude 500 KM, a sada se govori o isplati u ratama od po 250 KM što je nedopustivo", rekao je Amidžić na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je istakao da je odlukom o izvršenju budžeta definisano da u roku od 60 dana od njegovog usvajanja bude isplaćena jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima.

"Ni do danas ovo nije urađeno, iako je budžet za ovu godinu usvojen u aprilu. Gradska uprava i nadležne službe krše Zakon o izvršenju budžeta, a politike koje smo dogovorili se ne sprovode i zato se gubi smisao učestvovanja u radu gradske Skupštine", dodao je Amidžić.

On kaže da je interes SNSD-a usvajanje rebalansa gradskog budžeta za ovu i budžeta za narednu godinu, ali da je za to potreban minimum povjerenja, odnosno da bude ispoštovano ono što je dogovoreno.

Amidžić je naveo da bivša gradska administracija nije imala veći budžet od postojećeg, ali da je pronalazila način da sve funkcioniše i budu realizovani kapitalni projekti.

"Svjedoci smo da se sada tako u Banjaluci ne radi. Građani mogu reći da li su zadovoljni tempom realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata i obavljanjem osnovnih komunalnih djelatnosti", rekao je Amidžić.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Obilićevo, Ceca

Draška vidim uskoro kao bivšeg gradonačelnika jer narod ludi. Sram ga bilo ovoliki grad zaustaviti u razvoju na godinu dana, pa nije ti to ćaćevina. Rupa na rupi, smeća pun grad, nema grijanj, rasvjete u pola grada. Pa to ima i u Višegradu a Banjaluka traži gradonačelnika koji radi 20 sati dnevno i svakih mjesec dana završi projekat vrijedan par miliona poput dvorana, škola, kongresnog centra, ulica, mostova, tržnica, vrtića. Pa nije ti grad rijaliti da živimo gledajući to

Прошла времена

@Obilićevo, Ceca Сјећам се како је уличне расвјете за вријеме Гаврановића било само у Краља Петра I, Видовданској и у Алеји Светог Саве до цркве Свете Тројице. Сјећам се тада чишћења зими кад сам пртину пробијао млађем брату за 9. јануар. Сјећам се и Бањалуке без густог смога, оне прије криминалне "еколошке" топлане. Ако се обрати пажња, нас кемтрејлси заобилазе. Трује нас више еколошка топлана. Тренутни градоначелник је политички још незрео, има доста пропуста, али га бар гладан, да не кажем шта, није направио. И бар није КРАДОначелник.

Mrgud

E mojAmidža jes' ti ljudina...pa da si se samo malo ranije sjetio ne bi mi danas brinuli za natalitet.Ovako prodjose tolike godine.. a vi ste izgleda cekali Draska da pokazete koliko ste "dobri"..da je bar ranije postao gradonacelnik...

Zole

Ovi ko deca ,neću se igrati s tobom dok mi ne vratiš moje klikere. Jest ih Dodik ustrojio

Dejan

@Zole iznenadjuje me ovaj Amidzic, dok sam bio na fakultetu djelovao je normalno, a sad kao dijete kakvo. Ja koliko vidim Stanivukovic ispunjava obecano, polako ali sigurno.

MONDO REPORTAŽE