• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik se danas ponovo obratio javnosti: Mi branimo i Republiku Srpsku i BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je stanje u BiH dovedeno do potpunog apsurda, jer dva od tri konstitutivna naroda ne podržavaju njeno kretanje onako kako su zamislili muslimani.

 Milorad Dodik branimo RS i BiH Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da je nemoguća BiH u kojoj bi Hrvatima drugi birali njihove predstavnike, a Srbima oduzimali zemljište, šume i sva prava koja pišu u Ustavu BiH.

"Muslimanski politički vrh predvođen Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem, kao i Šefikom DŽaferovićem, želi da prikaže da su stručni, pa potpuno promaše. Žele da prikažu da su dobronamjerni prema svima, a vidimo šta je na sceni", rekao je Dodik.

On je ocijenio da mnogi u regionu naivno i masovno komentarišu situaciju u BiH, a muslimanska strana je pokrenula harangu nemajući legalno i legitimno sredstvo da odgovori na pitanja koja postavlja Republika Srpska u pogledu kršenja Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Oni žele da pribave sebi pravo da brane BiH, a mi mislimo da branimo i Republiku Srpsku i BiH, pozivajući se na slovo Dejtonskog sporazuma i slovo Ustava BiH", istakao je Dodik.

On je uvjeren da je samo takva BiH moguća. "Nije moguća ona BiH koju oni bezočno brane, nepravna, neustavna, ona koja zloupotrebljava institucije, pokušava da nametne i bude protiv volje dva konstitutivna naroda, Srba i Hrvata", dodao je on.

Srpski član Predsjedništva BiH ocijenio je da nikada nisu bili gori odnosi muslimana prema Srbiji i Hrvatskoj, dvije najbitnije zemlje za BiH.

On navodi da su se muslimani upetljali i u nepotrebne sukobe sa Mađarskom, kao i da orkestrirano sa puno mržnje kreiraju priču da se ovdje proteže ruski maligni uticaj, pokušavajući da pridobiju zapadne centre moći.

Dodik kaže da takva BiH nije održiva i da je potrebno što prije normalizovati odnose sa Srbijom, Hrvatskom, Mađarskom, Rusijom, Kinom i drugim zemljama koje iskazuju svoje stavove. 

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE