• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Trivić je kandidat za predsjednika Republike Srpske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Jelena Trivić je kandidat Partije demokratskog progresa za jednu od dvije inokosne funkcije na narednim izborima, zvanično je potvrđeno danas nakon sjednice Predsjedništva PDP u Banjaluci.

 Jelena Trivić drži govor na Trgu Krajine tokom protesta opozicije u oktobru 2021. Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

''Donijeli smo odluku da kandidat za jednu od inokosnih pozicija na narednim izborima (predsjednik RS ili član Predsjedništva BiH) bude naša Jelena Trivić", rekao je predsjednik PDP, Branislav Borenović dodavši da u stranci očekuju da će to biti pozicija predsjednika Republike Srpske, ali da će konačnu odluku usaglasiti sa prijateljima iz drugih opozicionih stranaka, kao i istaknutim pojedincima.

''Ona je poštena, časna osoba i veliki patriota. Voli Srpsku, ali poštuje druge. Ona je svoj život posvetila porodici, ali i cilju da svaki čovjek i svako dijete živi dobro u RS", nastavio je Borenović.

Borenović kaže da je Predsjedništvo PDP odluku o kandidaturu Trivićeve donijelo jednoglasno te da je veliku ulogu u tome imao i Draško Stanivuković i pokazao političku zrelost. O odluci su obaviješteni i predsjednici drugih opozicionih stranaka.

Stanivuković je dodao da Trivićeva i on već godinama dijele političko ''nebo'' i zajedničku političku borbu.

"Kao Jelenin saborac u borbi protiv nakaradnog režima mogu reći da sam ponosan što smo oboje odbili priliku da mijenjamo stvari na bolje, nakon što smo godinama zajedno ukazivali na brojne anomalije u društvu, otkrivali afere, zajedno sa građaniam organizovali brojne proteste i vodili bitke sa režimom koji je 20 godina razobio ovaj narod. Nadam se da ćemo sa različitih frontova ponovo vodoti zajedničke bitke, sa istim ciljem – bolji život naših građana", poručio je Stanivuković.

On je rekao da mu je drago što PDP pokazao da daju šansu mladim ljudima.

"Pred nama su mnogi izazovi jer bitka se ne završava kandidaturom, ali ni pobjedom, već upravo tada počinje i ja to možda najbolje znam. Znam koliko je teško izboriti se i pobijediti, zato ću biti snažan oslonac Jeleni na ovom putu koji je važan za sve nas", rekao je Stanivuković.

Stanivuković je istakao da mu je, kao gradonačelniku grada koji je zapostavljen od strane republičke vlasti, ovo posebno važno, jer je ovo važna bitka i za Banjaluku.

"Ovo je važna bitka i za Banjaluku, jer Banjaluci treba snažan partner i na republičkom nivou kako bismo lakše sprovodili sve svoje ideje. Siguran sam da ćemo zajedno u koaliciji sa građanima dobiti ovu bitku, kao što smo je dobili u Banjaluci", rekao je Stanivuković.

''Jelena ima našu punu podršku, donijeli smo važnu i tešku odluku. Ona ima veliku odgovornost, izabrali smo najbolju među nama", rekao je on.

Izvor: PDP

Jelena Trivić se zahvalila svima, posebno Borenoviću i Stanivukoviću.

''Ovo je za mene velika čast, privilegija, ali i odgovornost i obaveza", rekla je Trivićeva u svom obraćanju i odmah dodala da su kriminal korupcija najveći problem u Republici Srpskoj, obećavši da će se protiv toga boriti svakog dana.

"Kriminal i korupcija su izjeli i razorili živote naroda i cijelih naših porodica u Republici Srpskoj. Korupcija je omogućila manjini da se enormno obogati, a najvećem broju pristojnih i vrijednih ljudi, korupcija je trasirala put u siromaštvo i odlazak iz naše otadžbine. Taj negativan proces ćemo da zaustavimo. Korupcija je pošast protiv koje ću se ja boriti svakoga dana, svim svojim bićem i pobijediću je", rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da je iskorijenjivanje korupcije i kriminala preduslov je svih bitnih promjena koje trebaju našem narodu, a takve promijene će donijeti.

"Pravda, znači hrabre i poštene sudije i tužioce koji će zakone provoditi tako da oni važe jednako za sve! Pravda znači da će i sva imovina stečena kriminalnim i koruptivnim radnjama biti vraćena narodu. Ekonomski razvoj koji ćemo stvarati je da svako ima šansu za zaposlenje i da dostojanstveno živi od svog rada. Ovo se posebno odnosi na mlade za koje ćemo stvoriti uslove za brže zapošljavanje i njihov ostanak u otadžbini", rekla je, između ostalog, Jelena Trivić.

Najavila je da će njena izborna kampanja biti fer i da smatra da na taj način može pobijediti.

U stranci su, podsjećamo, imali dilemu o kandidaturi između Trivićeve i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, ali prevagnula je prva ideja.

Prema ranijem dogovoru PDP-a i Srpske demokratske stranke (SDS) ove dvije stranke će dati kandidate opozicije za predsjednika RS odnosno srpskog člana Predsjedništva BiH.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maja

Kakav Nesic. Narod ga ne voli . Jelena i vukan i to je jedina šansa za pobjedu . Sve ostalo neće proći . Vuksn za predsjedništvo . Ako bude sarovic izgubice izbore . Slušajte narod nemojte lučne interese

Tu

Nemogu stariji i iskusniji osvojiti te pozicije,pa ko vele,ove mozemo "poturiti",posto nemamo "bolje".

lemi

Aj Jelo!

Zole

Mislim da je treba kandidovati za člana predsedništva ako do izbora BiH ne postane unitarna država

Darko

Jelena Trivic jedini pravi izbor za predsednika školovanja i inteligentna žena sad samo da narod bude pametan

MONDO REPORTAŽE