• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP potvrdio kandidaturu Jelene Trivić, za člana Predsjedništva podržaće kandidata SDS-a

Autor Vesna Kerkez

Glavni odbor Partije demokratskog progresa potvrdio je danas kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.

 Jelena Trivić drži govor na Trgu Krajine tokom protesta opozicije u oktobru 2021. Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borenović je rekao novinarima da je Glavni odbor utvrdio i potvrdio nosioce lista za sve izborne jedinice u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, osim Izborne jedinice broj dva.

"Donijeli smo danas odluku da ćemo podržati i kandidata za člana Predsjedništva koji će doći iz naše bratske opozicione stranke, Srpske demokratske stranke, u skladu sa dogovorom koji smo imali među ključnim opozicionim strankama", rekao je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić rekla je da je Glavni odbor usvojio "Program obnove" prema kojem je cilj ove stranke da "prosječna plata u Republici Srpskoj bude 1.000 evra, prosječna penzija 500 evra, a zaposlenost iznosi 330.000 ljudi".

"Republiku Srpsku unutar BiH vidimo na evropskom putu. U ekonomskom i političkom smislu Republiku Srpsku vidimo pridruženu i uključenu u inicijativu `Otvoreni Balkan`, rekla je Trivićeva.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se svi iz SDS-a slažu sa njenom kandidaturom na predstojećim izborima, Trivićeva je rekla da nije stekla utisak da ima bilo kakvih problema sa tom strankom.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE