• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivić: Sto maraka pred izbore je licemjerje, isplatite ih odmah, a ne u septembru

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Novca u budžetu ima i da postoji stvarna želja da se pomogne stanovništvu, ovo bi bilo isplaćeno odmah, a već se zakasnilo jer je nešto ovakvo moglo da bude urađeno i prije mjesec dana. Novca ima!

 Jelena Trivić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ovo je na Fejsbuk profilu objavila kandidat za Predsjednika RS Jelena Trivić, komentarišući Dodikovu najavu o jednokratnoj pomoći u vidu isplate od po 100 KM do kraja trećeg kvartala ove godine (septembra) mladima, borcima i penzionerima.

Ona podsjeća da je prije više od mjesec dana predložila sličnu mjeru ovoj koju je danas predložio Dodik.

Možda će vas zanimati

“Ono što je sporno iz njegovog, tj. SNSD prijedloga je da se ova jednokratna pomoć isplati do kraja trećeg kvartala, što znači do kraja 9. mjeseca. Novca u budžetu ima i da postoji stvarna želja da se pomogne stanovništvu, ovo bi bilo isplaćeno odmah, a već se zakasnilo jer je nešto ovakvo moglo da bude urađeno i prije mjesec dana”, kazala je Trivićeva i dodala da novca ima.

“I tada prije mjesec dana sam rekla da narod treba preživeti do ljeta, a kako najavljuju podršku, i do jeseni. Sasvim je providno da će ta isplata biti netom pred izbore i to je ono što je poražavajuće i na šta moramo ukazati. Vlast sredstva ima i sada, a imala ih je i prije mjesec dana za ove potrebe”, navela je Jelena Trivić.

Ona dalje navodi da je samo od indirektnih poreza prikupljeno 538 miliona КM više u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na lani ili 22% više prihoda i to isključivo zbog velikog rasta cijena.

“Кatastrofalno je i licemjerno da se to ne učini odmah, već da se čekaju izbori. Uz to, sjetimo se odbijanja vlasti da poboljša status boračke populacije na posebnoj sjednici Narodne skupštine, o nivou penzija da ne govorimo, te odbijanje SNSD-a da ukinu akcize kojim bi gorivo bilo jeftinije za 40 feninga. Ovo je samo nastavak licemjerne politike kojom se narod pokušava zavarati”, zaključila je Jelena Trivić.

(MONDO/Kontakt)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Da i Draško je trebao isplatiti 100KM prije dva meseca BL penzionerima ali izgleda da neće nikad

gladijajator

rece... i obavi gradjansku duznost u Zemunu...

Vgu

Zar nije licemjeran tvoj kolega Draško ?

MONDO REPORTAŽE