• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS poziva da se ne prisustvuje narednoj posebnoj sjednici NSRS koja se saziva na Dodikov zahtjev

Autor Brankica Spasenić

Posebna zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske postala su suvišna, nepotrebna i manipulativna i ne treba im prisustvovati, sve dok se ne realizuju ranije doneseni zaključci sa posebnih skupštinskih sjednica, stav je SDS-a.

 Radović o posebnoj sjednici NSRS Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

To je danas ocijenio poslanik ove stranke u parlamentu Srpske Milan Radović, uoči nove posebne sjednice NSRS koja će biti sazvana na zahtjev člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika.

U Narodnu skupštinu RS je u petak stigao Dodikov zahtjev za održavanje posebne sjednice na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na 27. sjednici Predsjedništva BiH 8. juna 2022.

Srpski član Predsjedništva je ovu Odluku proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.

Radović je ocijenio da je većina posebnih sjednica Narodne skupštine RS bilo nepotrebno, jer su doneseni zaključci koji se ne sprovode.

On je istakao da je 10. juna istekao rok koji je NSRS, na posebnoj sjednici u decembru prošle godine, dala za donošenje novih zakona kojim bi se vratile nadležnosti u oblasti Oružanih snaga, VSTS-a i indirektnih poreza, a nije realizovan ni raniji zaključak o uspostavljanju Agencije za lijekove RS.

“Mislimo da sve dok NSRS i Vlada RS ne provedu ranije zaključke, ne treba da prisustvujemo posebnim sjednicama”, izjavio je danas Radović.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aha

Znači SDS ne smije glasati ni za jednu odluku, opet bježe

MONDO REPORTAŽE