• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Preuranjene prijave Banjalučana": Pripremljen Prijedlog zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata

Autor Nikolina Damjanić

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske pripremilo je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, koji će se po hitnom postupku naći na dnevnom redu u septembru tokom sjednice NSRS.

 Zakon o legalizaciji objekata  Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Ministarstvo je ovaj Prijedlog zakona pripremilo na inicijativu srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i 15 jedinica lokalne samouprave, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

U Ministarstvu napominju da Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata još nije donesen i da su prijave građana Banjaluke koji žele da legaliziju svoje bespravno sagrađene objekte preuranjene.

"Tek nakon stupanja na snagu ovog zakona, građani u svim gradovima i opštinama moći podnijeti zahtjev za legalizaciju svojih objekata po novim uslovima", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministarstvo će pripremiti jednoobrazni zahtjev, koji će biti identičan za sve lokalne zajednice i koji će omogućiti unošenje podataka o tim objektima u jedinstvenu bazu Republike Srpske.

"Osnov za legalizaciju biće digitalni orto foto plan izrađen u 2013. godini, pa će se svi objekti izgrađeni zaključno sa 31. decembrom 2013. godine smatrati legalnim ", ističe se u saopštenju.

Građani koji sada podnesu zahtjeve mogu legalizovati svoje objekte prema Zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata koji je sada na snazi.

Takvi zahtjevi se ne mogu odnositi na povoljnija prava koja će biti omogućena i ustanovljena zakonom koji tek treba biti donesen, te u takvim slučajevima, građani će morati tražiti obustavu postupka i podnositi nove zahtjeve, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predao je Incijativu u avgustu ove godine za besplatnu legalizaciju objekata građenih do 2004. godine.

Grad Banjaluka pozvao je juče građane da podnesu prijave za besplatnu legalizaciju objekata.

Prijave mogu da ae podnesu u prostorijama Mjesne zajednice Rosulje u Parku „Mladen Stojanović“ svakim radnim danom od 10.00 do 18.00 časova.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE