• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS: Stigao Dodikov zahtjev za sazivanje posebne sjednice

Autor Dušan Volaš

U Narodnoj skupštini Republike Srpske primljen je zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za sazivanje posebne sjednice parlamenta zbog zaštite vitalnog interesa Republike Srpske, a u vezi davanja agremana novom ambasadoru Njemačke u BiH.

 32. posebna sjednica.JPG Izvor: NSRS

Podsjećamo, Dodik je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH glasao protiv davanja agremana novom ambasadoru Njemačke u BiH, dok su druga dva člana Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić bili za davanje agremana.

Dodik je kao razlog glasanja protiv dodjeljivanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH naveo to što je Bundestag usvojio rezoluciju u kojoj se, kako tvrdi, "traži uvođenje građanske BiH i ukidanje Dejtonskog sporazuma, na štetu srpskog i hrvatskog naroda, a u korist Bošnjaka".

"Srpski član Predsjedništva BiH je ovu odluku, usvojenu na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH 2. septembra, proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne", saopšteno je iz Skupštine.

Ambasada Savezne Republike Njemačke u BIH demantovala je tokom vikenda Dodikove optužbe da je Njemačka opredijeljena protiv srpskog naroda.

Narodna skupština Republike Srpske, prema Ustavu BiH, razmatra izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i, ukoliko je deset dana od dana prosljeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu.

Prema Poslovniku Narodne skupštine, nakon pristiglog zahtjeva srpskog člana Predsjedništva BiH, predsjednik Narodne skupštine u narednim danima trebalo bi da zakaže sjednicu Kolegijuma parlamenta koji bi trebalo da utvrdi termin i dnevni red posebne sjednice.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE