• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Akcize i PDV će biti smanjeni krajem novembra

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ako koalicija SNSD, HDZ i SDA odbije naš poslednji pokušaj da pomognemo građanima i smanjimo akcize i PDV, to ćemo učiniti mi krajem novembra u novom sazivu PS BiH i u novoj ulozi, poručio je Mirko Šarović, poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine.

 Mirko Šarović i Milan Radović Izvor: SDS

“Više od 6 mjeseci snažno se zalažem i borim za pojeftinjenje cijena i ako vlast nastavi da se pravi ‘gluva i nijema' to ćemo uraditi sami, odmah u prvim mjesecima promjene vlasti. Jer svaki dan je dragocjen, danas je cijena goriva puno veća nego što je bila u martu, kada smo tražili da se reaguje ali to ovoj vlasti očito nije u interesu jer onda ne bi mogli enormno puniti budžete i ogroman novac, prikupljen direktno iz džepa građana koristiti za svoju izbornu kampanju”, ističe Šarović.

On naglašava da je ipak dao svoj potpis za pokušaj da se ponovo zakaže posebna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH što očekuje da će učiniti i Dom naroda PS BiH, kako bi se stvorila šansa da se još jednom rapravlja o smanjenju akciza i PDV-a, vjerovatno poslednji put u ovom sazivu.

Možda će vas zanimati

“Ovo je poslednji pokušaj da smanjimo akcize i stopu PDV-a na osnovne životne namirnice i time pomognemo stanovništvu u prevazilaženju krize i stalnom rušenja njihovog standarda.
Ovo je prilika da vidimo da li će i dalje, nakon više od šest mjeseci, nastaviti da opstruišu pomoć građanima. Ako nastave, poručujem građanima da će odluka o smanjenju cijena sigurno biti donesena ali da će morati sačekati do novembra i uspostave nove vlasti”, kazao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje novinara o uvjeravanju Milorada Dodika o “stabilnosti cijene gasa” i njegovim navodnim razgovorima o tome sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, Šarović je poručio da je to priča za naivne:

“On je pričao prije 5-6 mjeseci da ćemo imati jeftiniji gas i od toga nije bilo ništa. Nemojte biti naivni i vjerovati u tako nešto. Cijena plina se uređuje se sa Gazprom-om i ona se dogovora za cijelu zemlju. Rusija je ozbiljna zemlja i ona o tome pregovara”, pojasnio je Šarović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE