• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović zadovoljan rezultatima, PDP nazvao neozbiljnim

Autor Dragana Božić

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da je zabrinjavajuće to što se PDP i kandidati ove stranke ponašaju neozbiljno, te da se to odražava na građane Republike Srpske kojima sve izgleda kao da se pojedinci igraju sa političkim odlukama, umjesto da se bave oz

 Čubrilović rezultati izbora  Izvor: Srna

"Zabrinjavajuća je činjenica da su politički protivnici Milorada Dodika sasvim neozbiljno postupili proglašavajući na osnovu određenog procenta konačne rezultate i pogotovo slavlje koje je organizovano širom Banjaluke. Ne treba izgubiti iz vida da je stotine hiljada građana pratilo te procese", rekao je Čubrilović Srni.

On smatra da su stvari jasne kada je riječ o izboru srpskog člana Predsjedništva BiH, jer je velika razlika u korist kandidata SNSD-a Željke Cvijanović, koja se ne može osporiti.

Prema njegovim riječima, vidjeće se kako će se stvari dalje odvijati, kao i da je jasno da u ovom momentu, prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH (CIK), kandidat SNSD-a za predsjednika Srpske Milorad Dodik ima prednost.

Komentarišući izborni rezultat DEMOS-a, Čubrilović je istakao da očekuje pet do šest osvojenih mandata u Narodnoj skupštini Srpske, kao i jedan mandata u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"Narod je odlučio. DEMOS je očekivao više, ali sadašnji rezultat ako ostane ovakav, stranka može biti zadovoljna", dodao je lider ove stranke, te naglasio da podaci sa terena pristižu sporo, što je nedopustivo.

On smatra i da postoji doza neozbiljnosti kod unošenja podataka, navodeći primjer da kad pojedinac na nekoj listi ima 10 glasova, a stranka jedan glas, piše se stranci samo jedan glas što nije ispravan podatak.

Čubrilović očekuje da Republika Srpska uđe u stabilne tokove sa novoizabranim rukovodstvom kako bi se radilo na stabilizaciji političkih prilika.

On je naveo da od Kristijana Šmita ne očekuje ništa, a od međunarodne zajednice da prestane da BiH posmatra kao eksperiment i poligon na kojem mogu da eksperimentišu drugorazredni i trećerazredni političari iz drugih zemalja i ovđe dolaze sa jasnom porukom da nemaju ozbiljne namjere.

"Kako drugačije protumačiti jučerašnje odluke. Ako je tačno da se ulazi u izmjene Ustava, što ni po kom osnovu visoki predstavnik nema prava, onda vidimo gđe se nalazimo", rekao je Čubrilović.

On je naveo da od međunarodne zajednice očekuje da domaćim političarima kojima je narod dao povjerenje, a ne nametnutima, prepusti vođenje zemlje. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE