• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezultati kontrolnog brojanja neće se znati prije vikenda, trenutno se broje glasovi iz Prijedora

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske nastavljeno je i danas u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri, a trenutno se broje glasački listići iz Prijedora. Očekuje se da bi brojanje moglo biti završeno do vikenda.

 Nastavljeno kontrolno brojanje glasova u Zetri Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

"Radimo i glasanje putem pošte. Paralelno nam dolaze, i po novoj naredbi, vreće iz skladišta i idemo tempom da završimo do 22. oktobra sve ovo što radimo ovdje", kazao je Feni zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić.

Što se tiče ponovnog brojanja glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, prethodnih dana je završeno brojanje glasačkih listića iz Bijeljine, Banjaluke, Doboja i Zvornika.

SNSD-ovi posmatrači navode kako je razlika u ponovno prebrojanim glasovima u ova četiri grada, u odnosu na prvobitne brojeve, poprilično minimalna te da je Milorad Dodik ponovo u vođstvu.

Možda će vas zanimati

Posmatrači opozicije ne dolaze sa posebnim informacijama, a stranke su čak zakasnile da ih kandiduju pa početku brojanja nisu ni prisustvovali.

Inače, Centralna izborna komisija BiH je na sjednici 10. oktobra donijela Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske nakon što se opozicija požalila na krađu izbora.

Oni su zaključili da je kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić pokradena na više mjesta u RS-u zbog čega su podnijeli i krivične prijave protiv više osoba. Osim ponovnog brojanja, oni također traže ponavljanje izbora u RS-u za nivo predsjednika i potpredsjednike RS-a.

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar Lajić - Srbac

*PUT "VLADARA"* A jes' bilo dobro, dok sam bio na vlasti, kasa budžetska blizu, ne možeš a ne krasti. Prvi razred ponavljao, al' ni to bitno nije, kupim one s' fakultetom, jer sam lukaviji od lije. I tri prsta pokažem, s vremena na vrijeme - svom biračkom tijelu, kako bi isti lakše podnijeli razmišljanje - "kad' sam zadnji put, uživao u jelu". Ponekad se pojavi i neko, ko bi mi kontrir'o, ko misli da je od mene sposobniji i vrijedniji, takve isto prstom počastim, ali onim "srednjim". Pravim Vas bu..lama, 20 godina će skoro, stvarni sam "vuk", a "jagnjeće kože", vladar svaki bi ovakav narod poželio - "o Bože", tako da vlast ne predajem, dok kod svetog Petra ne budem mor'o. Tako sam mislio, sve godine ove, kako sam sve proživio - prošao sve moguće škole. Dođe neko vrijeme, čudno i novo, narod hoće moral, poštenje i čast, kako od istog nemam ništa, ja izgubi vlast. Rat, cigarete, "konkubine", tenderi i politička ubistva, izašao iz svega - napravio proboj, opustih se i od svega na kraju - padoh na Zvornik i Doboj. Krađa izbora kažu, izgleda koliko sam mislio me ne vole, a ja nikad ništa ukr'o nisam, ikone mi Luganskoga svetoga Nikole. Nestadoše pare i žene, mrači mi se Sunce sa neba, kažu mi da ništa sa sobom ne nosim, u zatvoru imam sve što mi treba, robija, o da li ću ikada više spavati "u miru", čak i manje loša opcija, nije dobra - život u "egzilu".

MONDO REPORTAŽE