• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD pokreće opoziv gradonačelnika: Da li će "proći kao u Tesliću"?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini odlučio je u petak, 23. decembra, da bude pokrenut opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

 SNSD opoziv gradonačelnika Bijeljine Izvor: Grad Bijeljina

SNSD najavljuje da će prvo razgovarati sa koalicionim strankama, a ako prikupe podršku, u Skupštini Grada će zvanično zatražiti glasanje o nepovjerenju Petroviću, čime bi se krenulo ka referendumu i opozivu. Kažu da su detaljno istražili stavove građana Bijeljine prije nego što su se odlučili za ovaj korak.

Mediji u Bijeljini objavili su da je raspoloženje većine stranaka unutar koalicije da se ide u opoziv gradonačelnika Bijeljine.

Inicijator ideje je Zlatan Lazarević, odbornik SNSD-a u Bijeljini koji kaže da Petrović nije ispunio nijedno obećanje i da je s njim nemoguće sarađivati.

Miličević: Proći ćete kao u Tesliću

"Najave pokretanja procedure opoziva Ljubiše Petrovića, mladog i energičnog gradonačelnika Bijeljine, poruka su narodu Republike Srpske da se jednoumna vlast ne može pomiriti sa činjenicom da postoje izabrani predstavnici naroda koji su sve suprotno od onoga što predstavlja režim", rekao je Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke, komentarišuću najavu opoziva.

INTERVJU

Kaže da je Ljubiša Petrović za dvije godine obavljanja gradonačelničke dužnosti opravdao povjerenje građana, a da njegova popularnost raste.

Zbog toga će, poručuje Miličević, režim na pokušaju opoziva "slomiti zube".

"Pokušajte i proći ćete isto onako kako ste prošli u Tesliću u martu 2019. Dočekaće vas hiljade ljudi organizovanih i spremnih da zaštite volju građana Bijeljine kojima je dosta vaše bahatosti ,vaših laži i poniženja. A kad vam opoziv ne uspije zahtijevaćemo od vas da raspustite Skupštinu grada Bijeljine, a ako to ne učinite primoraćemo vas da to učinite. I nećemo odustati", kazao je Miličević.

Podsjećamo, Miličević je kao načelnik Teslića preživio opoziv koji je takođe inicirao SNSD 2019. godine. Prema zakonu, nakon toga je trebalo da bude raspuštena lokalna skupština, ali to se nikada nije dogodilo jer su poslanici NSRS glasali protiv prijedloga odluke.

DNS: Podrška opozivu

Demokratski narodni savez (DNS) saopštio je danas da stranka podržava najavljeni opoziv u Bijeljini.

Član Predsjedništva stranke Savo Popić koji je i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a u Semberiji, kaže da je Petrović sa svoje funkcije mogao da mnogo više učini za Bijeljinu i da iz tog razloga smatra da nije dorastao poziciji gradonačelnika drugog po veličini grada u Republici Srpskoj.

"Ili umiješ ili ne, a Vi očigledno ne umijete", poručio je Popić bijeljinskom gradonačelniku, napominjući da smatra da je u radu Petrovića bilo i pozitivnih stvari.

Podršku opozivu iskazao je i predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Bijeljini, Milan Dakić.

Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" koja ima većinu u bijeljinskom parlamentu Petroviću je opozivom prijetila i prošle godine kada je organizovan protest "Bijeljina mora bolje".

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Na izborima su Bjeljinci glasali isključivo protiv Mićića, a Petrović je koletaralna šteta, potrefilo mu se da je protivnik i da pokupi glasove protiv inače uprkos tome što jedna medijska kuća i još neki faktori prave nekakvo opoziciono mnjenje u BN i posljednji izbori govore da SNSD preuzima vlast i vrlo lako je moguće da opoziv uspije i to ubjedljivo jer za razliku odjakog investicionog ciklusa Doboja, Trebinja ili IS, Bijeljina je van svih tokov, zapuštena i ništa se ne radi

MONDO REPORTAŽE