• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska nikome ne prijeti, svoju slobodu brani

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska republika mira, okupljanja i slobode, koja nikome ne prijeti i nikom ne želi zlo.

 Srn2023-1-9_1429873_3.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

U obraćanju u Istočnom Sarajevu na proslavi Dana Republike Srpske Dodik je rekao da je Srpska spremna da brani svoju slobodu i uživa u njoj, te da je u Srpsku dobrodošao svako ko je za mir na ovim prostorima.

On je naglasio da ovaj prostor pripada Srbima koji su se 9. januara 1992. godine organizovali i stvorili svoju Republiku Srpsku.

"Tog 9. januara bio sam i ja na osnivačkoj skupštini i posebno sam ponosan na taj dan. Posebno sam ponosan što mogu da svjedočim o Republici koja je prošla težak period rata i poslijeratne izgradnje. Što svjedočim Republici koja je bila široka za sve. Republici koju su mnogi omalovažavali, ali nisu uspjeli da je satru i da je dovedu do nestanka", rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je Republika Srpska i narod u njoj ponosan na slobodu i spreman da je odbrani.

"Mi nismo prijetnja nikome i ne radimo ovo iz inata. Mi samo hoćemo da kažemo da smo tu da smo spremni da se borimo za svoju slobodu", rekao je Dodik.

On je rekao da su pripadnici Policije Republike Srpske oni koji su zaduženi za naš miran život, te da je posebno ponosan na njih i zahvalan im.

"Najznačajniji i najveći kolosalni dio dali su borci Vojske Republike Srpske naše ponosne vojske koja je zajedno sa policijom branila naše domove u neizvjesnim okolnostima u kojima je rat donosio svaki dan promjene. Mnogi su ostali na braniku svoje zemlje", rekao je Dodik.

Dodik je građanima i učesnicima defilea čestitao Dan Republike.

Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i 31 godinu postojanja.

Deveti januar slavi se kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE