• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američka ambasada osudila odlikovanje Putina i obilježavanje 9. januara: RS će pričom o nezavisnosti uništiti samu sebe

Autor Dragana Božić

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini oglasila se povodom dodjeljivanja priznanja ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.

 americka-ambasada-bih-212184-725x435.jpeg Izvor: FENA

"Odluka Milorada Dodika da daruje i nagradi Vladimira Putina, čovjeka koji je pokrenuo ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu koja je rezultirala smrću hiljada civila i masovnim uništavanjem infrastrukture je za osudu", navodi se u saopštenju.

Iz američke ambasade su poručili da je to odbacivanje vrijednosti evroatlantske zajednice i međunarodnog poretka baziranog na pravu.

"Takođe, odluka gospodina Dodika da proslavi Dan Republike Srpske na 9. januar je ilegalna. Ona krši odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine prema kojoj je obilježavanje neustavno. Član III Dejtonskog sporazuma je jasan: Republika Srpska mora u potpunosti poštovati odluke institucija Bosne i Hercegovine, uključujući obavezujuće odluke Ustavnog suda, bez obzira sviđale im se one ili ne. Pozivi na nezavisnost RS-a, koji su ponovljeni juče sa lažnim tvrdnjama o ovlastima i pokušajima da se podriva država Bosna i Hercegovina gura državu na opasan put. Republika Srpska će samo uništiti sebe i one oko sebe gurajući priču o nezavisnosti", poručili su iz ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

(Anadolija)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE