• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok dio članstva prelazi kod Jelene Trivić: PDP inicira da Zoran Milanović u RS bude persona non grata

Autor Brankica Spasenić

Na posebnoj sjednici Predsjedništva PDP-a koja je održana danas u Banjaluci usvojen je zaključak da Klub poslanika PDP u najkraćem roku izradi i uputi u Skupštinu RS rezoluciju za proglašenje predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića za personu non grata.

 Predsjedništvo PDP Izvor: PDP

Očekuju da će istu inicijativu pokrenuti i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željka Cvijanović.

“Ovo se ne odnosi na hrvatski narod niti zvaničnu politiku Hrvatske, nego pojedinačno istupanje Zorana Milanovića. Očekujemo da će ova rezolucija biti na dnevnom redu sljedeće sjednice NSRS. Pored riječi koje smo čuli u proteklom periodu, to treba do dobije i formalnu snagu kroz dokumente u skupštini”, kazao je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Povezano

On je istakao da očekuje da će ovaj dokument biti usvojen i obavezujući za sve – da predstavnici iz RS ne ostvaruju ni zvanične ni nezvanične sustrete i da izbjegavaju bilo kakve sastanke sa Milanovićem.

Predsjedništvo stranke na današnjem posebnom zasjedanju bavilo se isključivo posjetom Milanovića Derventi od prije 15 dana, kada je odlikovao 103. brigadu Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) i spomenutom, incijativom, a nije bilo riječi o aktuelnim unutarstranačkim dešavanjima.

Kao što je poznato, doskorašnja potpredsjednica PDP-a Jelena Trivićosnovala je novu stranku Narodni front u koju je već prešao dio članstva PDP-a, uključujući i nekoliko aktuelnih odbornika.

Upitan nakon sjednice Predsjedništva PDP-a o ovim dešavanjima, Borenović je kazao da nemir unutar opozicije najviše “usrećuje režim”.

“Imam osjećaj da od svega ovoga što se dešava u posljednje vrijeme najveću korist i sreću ima SNSD i Milorad Dodik i da uživa u onome što se, bar u javnosti, dešava unutar opozicije. Volio bih da to stane”, rekao je Borenović.

Uvjeren je da je Klub poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske stabilan.

“Klub poslanika PDP je stabilan, Predsjedništvo stranke je tu, a jedan dio odbornika i ljudi na terenu je donijelo ličnu odluku. Imam osjećaj da će takve odluke imati svoje reperkusije, a volio bih da ih nema. Svaka vrsta tenzije može donijeti korist samo vladajućoj stranci”, rekao je Borenović.

Ocijenio je i da “podijeljenje stranke ne donose novu vrijednost”.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gagi

Selo gori a Borenović se i dalje češlja

Banjalučanin

@Gagi šta će on druže,njemu sve ovo odgovara samo da ima ikakve funkcije,trenutno u SA bolje mu ne može biti

MONDO REPORTAŽE