• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković u Briselu: Do kraja godine čekujem otvaranje pregovora za pristupanje BiH Evropskoj uniji

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković izjavio je u Briselu da očekuje da BiH ispunjavanjem bitnih preduslova i sprovođenjem predviđenih reformi do kraja godine krene sa otvaranjem pregovora o pristupanju EU.

 Konaković u Briselu Izvor: MIP BiH

Konaković je naglasio da je istorijska odluka o dodjeli kandidatskog statusa BiH za članstvo u EU donesena u decembru prošle godine bila podsticaj novoizabranim vlastima BiH da izrade program reformi koji će omogućiti ispunjenje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Konaković se obratio na sastanku Savjeta za spoljne poslove EU, a potom je učestvovao u neformalnoj razmjeni mišljenja ministara inostranih poslova zemalja regiona i ministara inostranih poslova EU o saradnji u području spoljne i bezbjednosne politike.

Pročitajte i ovo

On je istakao da će BiH i dalje biti konstruktivan partner susjedima, predana promovisanju mira, stabilnosti, bezbjednosti i prosperiteta u regionu, kao i jačanju regionalne saradnje i izgradnji povjerenja u regiji, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Na marginama sastanka Savjeta za spoljne poslove EU, Konaković se sastao sa ministrom inostranih poslova Irske Majklom Martinom sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje između dviju zemlje i evropskim integracijama.

Konaković je učestvovao na sastanku Savjeta za spoljne poslove EU na poziv visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja.

(Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE