• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamijenio brave: Stanivuković priznao da je Ninkoviću "oduzeo kancelariju, platu, automobil i sekretaricu"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković priznao je da su na njegovu incijativu promijenjene brave u prostorijama Gradske uprave koje koristi predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković.

 Stanivuković oduzima Ninkoviću kabinet platu automobil i sekretza Izvor: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

"Predsjednik Skupštine grada koji ne radi mjesecima ne treba da ima ni platu, ni službeni automobil, ni kabinet, ni sekretaricu, apsolutno ništa i zbog toga sam donio odluku da mu se sve to oduzme dok se ne dozove pameti i ne krene raditi svoj posao!", napisao je Stanivuković na Tviteru.

"Tačnije, sve to mu nisam uzeo ja, nego sam sebi svojim ponašanjem", dodao je gradonačelnik.

Inspektori MUP-a RS jutros su vršili uviđaj u Gradskoj upravi u Banjaluci na poziv predsjednika Skupštine grada Ljube Ninkovića jer su tokom noći zamijenjene brave na vratima njegovog kabineta i dvije kancelarije skupštinske službe.

Ninković je rekao da je od saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića tražio da mu se dostavi pisana naredba o novonastaloj situaciji, kao i da je sve što se trenutno dešava izvršeno po usmenom zahtjevu.

Prema njegovim riječima, zaposleni iz Službe za zajedničke poslove Gradske uprave mijenjali su brave na kabinetu predsjednika Skupštine grada u trenutku kada je policija vršila uviđaj.

"To su zaposleni ljudi koji su dobili nalog. Oni rade svoj posao i ja im ne zamjeram ništa, a od koga su dobili nalog, ne možemo još da potvrdimo, jer je riječ o usmenoj naredbi", pojasnio je Ninković.

On kaže da je potrebno da dobije pisanu verziju, kako bi znao šta da radi sa 15 zaposlenih iz stručne službe, njihovim stvarima, dokumentacijom, arhivom i pečatima.

"Kada sam preuzimao dužnost od prethodnog predsjednika Skupštine grada napravljen je zapisnik o primopredaji i sve se zna šta sam preuzeo. Šta će se desiti sa tim stvarima ako ih neko otuđi, ko će odgovarati?", upitao je Ninković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković juče je izjavio da odbornici i predsjednik gradske skupštine neće dobiti plate, a da će Ninković biti "protjeran" iz zgrade Gradske uprave jer, po gradonačelnikovom mišljenju, ne rade svoj posao.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 11

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lemi

Valjaju li sendvici???

As

Miriše na dogovor. Pošto je Dodik odlučio da Draško bude kandidat a Đaja ne prihvata rekao je zakuvajte, izađite na opoziv, ko pobjedi biće kandidat SNSDa.

Jadno

Oni stvarno misle da je narod ovca. Odrecite se plata, automobila, naknada troškova, pa se svađajte za džabe ako ste u pravu. Što da ne, jer radite za narod i opšti interes. Valjda se možete svađati i za džabe, kad je interes naroda u pitanju

Aco

Naprijed dr Đjajić

Miloš

Naprijed dr Đjajić

MONDO REPORTAŽE