• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković protjeruje Ninkovića iz zgrade Gradske uprave: "NEMA PLATA NI NJEMU NI ODBORNICIMA (FOTO/VIDEO)

Autor Dragana Božić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je govor ispred Gradske uprave uoči sjednice na kojoj bi trebalo da se raspravlja o "Akvani".

 Protest Stanivukovića u Banjaluci Izvor: Mondo/Slaven Petković

Na početku obraćanja okupljenim građanima Stanivuković je istakao da je Grad na dobrom putu, da se radi i gradi, te da mu nije ništa teško, pa ni ostati poslije posla, ni doći ranije zato što ima cilj.

"Moramo imati dobre uslove za bolji život, to je naš zadatak. Nije čovjek ako samo on ima, ja nisam ovdje zbog sebe, nego zbog nas", rekao je Stanivuković i upitao građane šta bi oni da su na njegovom mjestu.

Gradonačelnik Banjaluke je, izrevoltiran neodržavanjem sjednica, prozvao predsjednika Skupštine grada optuživši ga da ima sve uslove za rad, ali da ga nema na njegovom mjestu.

"Da li je normalno da jedan grad 90 dana nema sjednice jer oni kao neće da raspravljaju. Prethodni gradonačelnik i oni prije njega za dve i po godine imali su održanih 40 Skupština grada, a sada ih ima samo 20. Kako da postignete učinak koji su oni postigli sa 40 sjednica, a mi imamo pola od toga. I kada zakažu sjednicu osakate dnevni red. Pola tačaka dnevnog reda nema. Imamo budžet 200 miliona, ali to ništa ne znači bez Skupština, bez rada, bez odluka. Mi smo već u zaostatku od 20 miliona, ugrožena su davanja, funkcionisanje grada", rekao je Stanivuković.

Okupljenim građanima poručio je da će morati obustaviti plaćanje saradnicima kako ne bi bile ugrožene plate zaposlenih, a potpisao je i nekoliko akata o narednim koracima.

"Odbornici od danas neće dobijati plate, predsjednik Skupštine neće dobiti platu, a donio sam i odluku da ni njegov kabinet ne bude ovdje. Tjeram ga iz zgrade jer ne radi svoj posao", rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je juče protest zbog toga što je, kako tvrdi, sa dnevnog reda redovne sjednice, koja je zakazana za 6. jul, skinuta većina predloženih tačaka.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Evo ga kao Soic, on tu rade preduzece hahah. E moj Drasko sto prije prestanes da glumis klovna bolje za tebe a i za narod.

RS

Ja koliko vidim Drasko je samo sposoban da protestuje i nosa onu svoju govornicu sa sobom ko kornjaca oklop.,ali kad treba napraviti i realizovati neki projekat za grad tu ga nigdje nema. Svi projekti koji se trenutno realizuju su od prosle administracije.,ali sta ocekivati od nekog ko nema vise od 12 razreda skole

@RS

@RS Bot je pohvala za tebe, bice dupla dnevnica. PS Ovdje je i protest sto tvoji blokiraju projekte i sve zivo.

Zole

@RS koji projekti hrpa zgrada u vlasništvu SNSD tajkuna

MONDO REPORTAŽE