• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stanivuković se poigrava Banjalukom": SNSD sprema peticiju za opoziv gradonačelnika (FOTO, VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlado Đajić rekao je da sutra (petak) od 12 časova u prostorijama gradskog odbora počinju sa prikupljanjem potpisa za opoziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

 Đajić organizuje peticiju za opoziv Stanivukovića Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Đajić kaže da očekuje da će opoziv, koji organizuju zajedno sa koalicionim partnerima, biti sproveden do kraja godine.

"Aktivnost je nastala na osnovu inicijative građana Banjaluke. Svakodnevno mi stižu zahtjevi građana čije nezadovoljstvo traje tri godine. Stanivuković se poigrava sa Banjalukom".

Đajić kaže da postoji mnogo obrazovanijih i sposobnijih ljudi koji mogu da vode grad.

Poručuje da će u narednih 15 dana objelodaniti koliko građana je potpisalo peticiju.

"Stanivuković se lažno predstavlja kao borac za pravdu i poštovanje propisa. Sve je to, zajedno sa saradnicima, pogazio. Dobili smo neobrazovanog gradonačelnika koji nema iskustva ni u čemu. Očekujemo da će biti velika većina građana. Ne mogu da prođem gradom da me ne zaustave i ne pitaju o njegovoj smjeni", rekao je on.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Govoreći o prozivkama koje mu posljednjih dana upućuje stranački kolega Momčilo Antonić, Đajić kaže da SNSD, zajedno sa koalicijom, nikad nije bio jači.

Osvrnuo se i na koncerte koji su prethodnih dana organizovani u multimedijalnoj sali Gradskog odbora SNSD-a, za koje kaže da su besplatni i plaćeni od sredstava donatora. Đajić tvrdi da pjevači koji nastupaju u prostorijama Gradskog odbora ne dobijaju nikakav honorar.

Izvor: mondo.ba

"Napravili smo tamo salu da dođe običan narod da se opusti. Nisam kupio jahtu kao neki. Ako je to strašno, ja preuzimam krivicu", poručio je Đajić.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka kaže da će nakon potpisivanja peticije sazvati Skupštinu grada, na kojoj je potrebno 16 glasova za pokretanje procedure o opozivu gradonačelnika.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Imali smo nekoliko kolicionih sastanaka i razgovora, a prikupljanje peticije od građana Banjaluke, dokazuje da smo spremni da ih saslušamo".

Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka kaže da za vrijeme mandata aktuelnog gradonačelnika nikad nije bio veći politički disbalans.

"Sve stvari koje nam dolaze su jednostrano pripremljene i nametnute, bez prilike da se sasluša druga strana. To nije princip rada na koji smo navikli. Građani Banjaluke ne trebaju da budu taoci ovakvog stanja".

Stanić kaže da je koalicija okupljena oko SNSD-a u potpunosti saglasna oko procesa opoziva aktuelnog gradonačelnika.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Boran Bosančić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a je rekao da je prikupljanje potpisa za opoziv vrsta ankete kojim će se ispitati mišljenje Banjalučana.

"Skupštinska većina je jedinstvena, imamo stav kada je vođenje grada u pitanju", poručio je.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borik

Akcija kodnog naziva Spašavanje posrnulog rejtinga Draška Stanovukovića. Pokušavaju ga prikazati kao opozicionara, i ako je svima jasno da je njihov 200%. Nema ništa od opozivanja, ovo je samo predstava

bo

Koji je ovo kreten, ovaj Djajic, obicni klosar.

JoviBL

Doktore, lijeci (se).

MONDO REPORTAŽE