• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SNSD razmišljaju da prikupe potpise prije pokretanja OPOZIVA Draška Stanivukovića

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Gradskom odboru Saveza nezavisnih socijal demokrata (GO SNSD) u Banjaluci razmišljaju da konačno pokrenu opoziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, ali da to urade na temelju peticije koju će pokrenuti.

 Vlado Đajić Izvor: Mondo - Slaven Petković

Najveći zagovornik opoziva je predsjednik GO SNSD-a Vlado Đajić, ali u stranci još postoji bojazan od ishoda, pa Đajić nema podršku koju traži.

Kako saznajemo, u SNSD su blizu odluci da od petka organizuju potpisivanje peticije u prostorijama stranke u Banjaluci na osnovu koje bi konačno pokrenuli opoziv.

Generalni direktor UKC RS opoziv je spominjao nekoliko puta, a posljednji put u junu, na pres konferenciji u Gradskoj upravi, kada je rekao da "ponašanje i potezi aktuelnog gradonačelnika Banjaluke u vođenju grada zaslužuju da se pokrene njegov opoziv što ne traže samo SNSD i koalicioni partneri, već i brojni građani, pa i radnici Gradske uprave".

U SNSD su vrlo oprezni prema opozivima u situaciji kada je gradonačelnik iz druge političke stranke, jer posljednji put kada je gradski ogranak stranke ubijedio rukovodstvo da se isplati upustiti u takvu avanturu završio se neslavnim porazom u Bijeljini.

Škripi i u samom banjalučkom SNSD-u. Mladi Momčilo Antonić, do juče narodni poslanik i Đajićev kolega, a sada direktor javnog preduzeća "Gas-res", na "Tviteru" je optužio Đajića za klevetanje upravo na temu opoziva.

Naime, na društvene mreže i pojedine "portale" bez uredništva i redakcije procurile su informacije sa jučerašnjeg sastanka u GO SNSD, na kojem je trebalo da bude donesena odluka o opozivu. 

Stanivuković je više puta pozvao Đajića i SNSD da pokrenu opoziv, tvrdeći da on ima većinsku podršku glasača u Banjaluci i da zbog toga ova stranka nema dovoljno hrabrosti za takav politički potez. 

O pokretanju inicijative za opoziv gradonačelnika odlučuje Skupština grada u kojoj SNSD ima kontrolu nad većinom odbornika, mada ne u 100 odsto slučajeva. Međutim, Skupština grada može biti i raspuštena ako opoziv ne uspije i to odlukom Narodne skupštine, a na prijedlog Vlade RS. Ni ovo pravilo u Republici Srpskoj nije bilo ispoštovano u slučaju kada je SNSD bio "na gubitničkoj strani".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ranko

Samo pokrenite opoziv da se napokon pokaze da ste politicka proslost Drasku niste ni do koljena njegovo tek dolazi vase je davno proslo samo sto to jos ne znate

MONDO REPORTAŽE