• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković najavio dolazak u Banjaluku: "Građanima ću prezentovati šta dobijamo nastavkom EU puta"

Autor Dragana Božić

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković najavio je danas da planira otići i u centar Banje Luke kako bi građanima objasnio šta sve dobijamo nastavkom evropskog puta.

 Dino Konaković Izvor: MIP BiH

Rekao je da će sada političarima koji planiraju blokirati nastavak EU integracija trebati velika hrabrost da stanu pred građane i to kažu.

Dodao je da će s njima u buduće razgovarati "drugim jezikom" pa objasnio na šta je mislio.

"Otići ću u centar Banje Luke i napraviti prezentaciju šta ćemo sve dobiti od ovog puta i ko je onaj koji to neće da prihvati. To će nas natjerati da još odlučnije idemo naprijed", rekao je Konaković, piše Klix.ba.

Kaže da će sada onaj političar koji namjerava blokirati procese morati objasniti građanima zašto to radi. Istakao je i to da je sada i na njemu i na Miloradu Dodiku i na svim ostalim političarima daleko veća odgovornost.

Naglasio je i to da je BiH "danas bliže EU nego juče".

Podsjećamo, Evropska komisija je u današnjem Izvještaju o napretku Bosne i Hercegovine u EU integracijama dala uslovno zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora. Predsjednica EK Ursula fon der Lajen rekla je kako će o otvaranju pregovora sa BiH odlučivati u martu naredne godine.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Za one koji ne vide dalje od svog nosa recu vam sta dobijate ulaskom u EU. Prvo podrzavanje i promovisanje nemorala tj LGB., zatim stotine hiljada izbjeglica iz raznih zemalja koje zapad terorise i pustosi., zatim ulazak u Nato i samim tim da idemo i ginemo za njih jer im nije dosta koliko su nam naroda pobili do sad. To vam je danasnja EU u koju toliko zelite da udjete. Licno nisam protiv ulaska u EU jer nam je potrebna ali ne sad definitivno. Ako smo cekali 30 god mozemo jos 10ak dok multipolarni poredak ne dodje i u EU.

Dragan

Napokon jedna zdrava i normalna inicijativa. Dobro došli ste, nadam se samo da nije riječ o besciljnom populizmu.

Hmm

@Dragan Slazem se u potpunosti!

MONDO REPORTAŽE