• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić sazvao sastanak parlamentarnih stranaka o izbornom zakonu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sazvao je za sutra u Banjaluci sastanak predsjednika parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj o izbornom zakonu Republike Srpske.

 Stevandić sazvao sastanak o izbornom zakonu Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Sastanak je zakazan za 13.30 časova u prostorijama parlamenta Republike Srpske, najavljeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Stevandić je izjavio ranije da je neophodno odgovorno razgovarati o načinu na koji bi se Srpska zaštitila vlastitim izbornim zakonom i sama sprovodila izbore za skupštine opština i gradova, kao i za predsjednika Republike i poslanike Narodne skupštine, dodajući da za to postoji ustavni osnov.

"Riječ je o nečemu što nije izbrisano iz Ustava Republike Srpske, o nečemu što bi trebalo da bude potpuno normalno, a ne povod za bespotrebne medijske napade na rukovodstvo Srpske", napomenuo je Stevandić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da je Srpska odlučna da kreira novi izborni zakon koji je u skladu sa ustavima Srpske i BiH i koji ne bi zadirao u izbor članova Predsjedništva BiH i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon radno-konsultativnog sastanka sa predsjednicima koalicionih stranaka i šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini održanog protekle sedmice, Dodik je rekao da će ovo zakonsko rješenje biti upućeno po hitnom postupku u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE