• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karan o sutrašnjem defileu: Po mnogo čemu drugačiji i ljepši nego ikad prije (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras je održana generalna proba svečanog defilea koji će sutra biti upriličen povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.

 Srn2024-1-8_210760_1.jpg Izvor: Radenko Kuprešak/Srna

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je sutrašnji svečani defile kruna obilježavanja Dana Republike – 9. januara, a kojem će posebne vizuelne efekte dati više od 200 dronova.

"Ovaj defile će po mnogo čemu biti drugačiji i ljepši i želimo da mu prisustvuje što više građana. I večeras su sa nama građani koji žele da vide generalnu probu", rekao je Karan.

Izvor: Radenko Kuprešak/Srna

On je dodao da će u ovogodišnjem defileu biti najviše učesnika do sada, više od 3.400, od kojih je 900 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Imaćemo 22 ešalona MUP-a, od kojih je 14 pješačkih i osam motorizovanih. Novina je da će biti tri ešalona učenika Srednje škole unutrašnjih poslova. Tu je i 55 ešalona civilnog sektora", naveo je Karan.

On je istakao da su to ešaloni mira i ljubavi, za razliku od današnjih "američkih ešalona" nemira koji su nadlijetali.

Izvor: Radenko Kuprešak/Srna

Karan je pozvao građane da prisustvuju svečanom defileu ešalona mira i ljubavi, ali i garancije bezbjednosti svih građana Srpske i ustavne pozicije i snage Republike Srpske.

Odredbe Zakona o Danu Republike Srpske i datum obilježavanja nisu u skladu sa Ustavom BiH prema mišljenju Ustavnog suda BiH, ali ovaj praznik u Srpskoj svakog 9. januara obilježavaju institucije, političke stranke i većina građana.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Gledam dobar dio prijema u zgradi Vlade Republike Srpske, muka mi je. Skoro polovina zvanica se rukuje sa domaćinima sa mobilnim telefonom u lijevoj ruci, sramota, seljaštvo i nadasve nepoštovanje. Šta sad reći djetetu od 5 - 6 godina?

MONDO REPORTAŽE