• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o radu SNSD-a: "Ostajemo pri svojim strateškim opredjeljenjima"

Autor Dragana Božić

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas SNSD ostaje pri svojim strateškim opredjeljenjima kada je riječ o saradnji na nivou BiH, da podržava dalji evropski put BiH, ali je protiv ulaska u NATO.

 Srn2024-2-3_1414347_1.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Podržavamo i dalje evropski put BiH. Nismo za ulazak u NATO , ali jesmo za saradnju sa NATO-om", rekao je Dodik na konfernciji za novinare nakon sjednice Glavnog odbroa SNSD-a u Srpcu.

On je istakao da SNSD prihvata raspravu o svim važnim pitanjima na nivou BiH i odbacuje bilo kakvu mogućnost intervenicije bilo kojeg stranog predstavnika, organa ili pojedinca.

Dodik je rekao da je SNSD jednoglasnim izborom stranačkog rukovodstva na sjednici Glavnog odbora pokazao da je organizaciono i politički profilisana i jedinstvena politička partija.

"Kao što smo to rekli u analizi političke i ekonomske situacije, svjesni smo da trenutna situacija nije uopšte laka, da je izazovna i traži potpuno jedistvo i organizaciju organa SNSD-a i svakog pojedinca", rekao je Dodik.

On je istakao da ta sitaucija traži promjenu pristupa SNSD-a u svakodnevnom obavljanju dužnosti.

"Danas smo zadužili novoizabrano Predsjedništvo SNSD-a da napravi platformu, a kroz svoj rad ja ću se zalagati da se izradi kodeks ponašanja članova SNSD-a na izabranim funkcijama i običnih članova stranke", rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je istakao da je primarni zadatak političkih struktura u Srpskoj, ali i onih na nivou BiH da se oslobode kolonijalnog jarma, te da se BiH gradi u skladu sa Ustavom.

Prema njegovim riječima, SNSD podržava onu BiH koja je ustavna i gradi se voljom tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

"Imamo pravo da opredijelimo naše ponašanje po tom pitanju i kažemo da su dva entiteta i tri konstitutivna naroda osnov za dogovore o bilo kom pitanju na nivou BiH", poručio je Dodik.

On je podsjetio da SNSD ostaje i pri ranije utvrđenim politikama o neutralnom pristupu u vezi sa bilo kojim sukobom izvan ovog regiona, te dodao da pridruživanje sankcijama Rusiji nije nešto što bi pomoglo ukupnoj situaciji u BiH.

Dodik je zahvalio novoizabranim potpredsjednicima SNSD-a i generalnom sekretaru, koji će kako je rekao, i dalje raditi na operativnim politikama na dobrobit naroda.

"Mi smo partija koja snosi odgovornost i želi da ovlada sa svakim problemom. Želimo da budemo vođe čitavog jednog pokreta borbe protiv kolonijalizma i takve uprave u BiH i da imamo potencijal, želju i volju da predložimo kretanje za Srpsku, srpski narod i pripadnike drugih naroda kojima je stalo do legitimiteta i legaliteta, te ustavne BiH i tolerantnog života", istakao je Dodik.

On je naglasio da je na današnjoj sjednici Glavnog odbora bilo prisutno 347 članova SNSD-a koji su jednoglasno podržali novoizabrane potpredsjednike.

Dodik je ocijenio da je izborom Srđana Amidžića za novog generalnog sekretara SNSD-a umjesto Luke Petrovića, koji je izabran za novog potpredsjednika, pokazano i sazrijevanje u stranci.

"Luka Petrović se pokazao kao sposoban generalni sekretar i smatrali smo da zaslužuje da bude potpredsjednik stranke zadužen za određene oblasti", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, na ovaj način se kreće i sa podmlađivanjem strukture SNSD-a.

"Kod nas u SNSD-u nema nikakvih turbulencija. Smatramo da smo napravili dobar posao i da će Amidžić biti novi vjetar u leđa u ukupnom organizacionom i svakom drugom radu u SNSD-u u narednom periodu", zaključio je Dodik. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE