• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amidžić mijenja Luku Petrovića na mjestu prvog operativca SNSD-a

Autor Dragana Božić

Novi generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) biće Srđan Amidžić, a na današnjoj sjednici Glavnog odbora SNSD izabrani su i novi potpredsjednici.

 Počela sjednica Glavnog odbora SNSD u Srpcu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Amidžić, ekonomista koji je na funkciji ministra finansija u Savjetu ministara BiH, na mjestu glavnog stranačkog operativca zamijeniće Luku Petrovića, direktora Elektroprivrede RS, koji je već godinama gensek SNSD-a.

Željka Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović izabrani su danas na sjednici Glavnog odbora SNSD-a za potpredsjednike stranke.

Potpredsjednici stranke i generalni sekretar izabrani su jednoglasno.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pojasnio je da se po Statutu stranke bira pet potpredsjednika koje je on danas predložio.

Cvijanovićeva, koja je bila potpredsjednik stranke i u prošlom mandatu, rekla je da joj je čast i zadovoljstvo kada može doprinijeti u okviru stranačke strukture.

Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"SNSD je moja druga porodica i zajedno smo politička snaga potrebna Srpskoj“, rekla je Cvijanovićeva obraćajući se na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu.

Ona je istakla da je cilj Srpske čuvati prijatelje i sticati nove.

Višković je izrazio zahvalnost na ukazanom povjerenju, uz poruku da će SNSD i dalje raditi na razvoju Srpske.

Novoizabrani potpredsjednik SNSD-a Sanja Vulić zahvalila je na ukazanoj prilici i istakla da joj je ovo velika čast, ali i odgovornost.

"Naučeni smo da volimo Srpsku i ona nema cijenu. Naša ljubav prema Srpskoj će pobijediti. Cilj je da budemo što više prisutni u opštinskim organizacijama", navela je Vulićeva.

Novoizabrani potpredsjednik SNSD-a Miroslav Bojić rekao je da od sutra kreće na teren, kao i da mu je nadležnost da radi sa lokalnim zajednicama.

Novoizabrani potpredsjednik stranke i dosadašnji generalni sekretar Luka Petrović rekao je da će nastaviti odgovorno da radi svoj posao, kao i da će biti još dostupniji.

Novoizabrani generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić istakao je da u Srpskoj postoji samo jedna velika partija, a to je SNSD.

Izvor: Srna/Danijela Danojlić

"Pred nama je mnogo posla i kako reče predsjednik moja obaveza je da uđem u svaki gradski i opštinski odbor. SNSD je borba za naš način življenja na ovim prostorima", rekao je Amidžić.

Glavni odbor SNSD-a danas je usvojio i nekoliko zaključaka, koji se odnose na platformu za djelovanje na međunarodnom nivou, pripreme za lokalne izbore, a izabrani su i Politički savjet koji će voditi Nebojša Radmanović i Ekonomski savjet čiji je predsjednik Nikola Špirić.

Jednoglasno je izabrano i novo Predsjedništvo stranke koje ima 45 članova.

Izvor: Srna/Danijela Danojlić

Dodik je najavio da će sljedeća sjednica Glavnog odbora SNSD-a biti održana između 15. i 20. aprila u Prijedoru, na kojoj će biti riječi o platformi za predstojeće izbore. 

Sjednica Glavnog odbora SNSD-a održala se u Sportskoj dvorani "9. januar" u Srpcu. 

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE