• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković ponudio novo rješenje za rebalans: SNSD i Narodni front ignorisali poziv na sastanak

Autor Dragana Božić

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sa odbornicima Skupštine Grada konsultativni sastanak u vezi sa rebalansom budžeta za 2023. godinu.

 ACO_3440.jpg Izvor: Grad Banjaluka/Aleksandar Čavić

"Sastanku su se odazvali predstavnici svih političkih stranaka Skupštine Grada osim SNSD-a i Narodnog fronta", rekao je gradonačelnik nakon sastanka.

Kako je pojasnio, ove dvije političke organizacije nisu pokazale volju i interesovanje da razgovaraju o rješenju, dok su predstavnici ostalih stranaka izrazili spremnost da podrže novo rješenje.

"Nakon što nisu htjeli podržati rebalans sa kreditnim zaduženjem, pronašli smo drugo rješenje i dodatna sredstva neophodna za uspješan završetak kalendarske godine obezbijedili kroz donaciju, međutim SNSD nije iskazao volju da učestvuje i podrži rebalans sa donacijom", istakao je gradonačelnik.

Dodao je da će sa tih šest miliona biti riješena sva važna pitanja i projekti, ali da je za isplate plata i socijalnih davanja neophodno da bude usvojen rebalans.

"Ukoliko predsjednik Skupštine Grada nema volju da u aktuelnoj kalendarskoj godini zakaže sjednicu on će snositi odogovornost za neisplaćene plate, subvencije i socijalna davanja", rekao je gradonačelnik, istakaviši da je rebalans neophodan kako bi 10.000 građana ostvarilo svoja prava.

Takođe, Stanivuković je upozorio da će, ukoliko rebalans ne bude usvojen, biće onemogućena isplate plata i socijalnih davanja, subvencija, ali i ugroženo funkcionisanje javnog prevoza.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bagi

SNSD nije raskalašena Đajićeva odbornička hunta. SNSD je državotvorna partija koja je Banjaluku izgradila kao niko nikad. Draško radi dobro a svi SNSDovci očekuju što skoriju smjenu Đajića i odlazak njemu bliskih ljudi koji urušavaju ugled Grada i stranke

MONDO REPORTAŽE