• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković o rebalansu budžeta: Sastaću se sa odbornicima da ih upoznam na koji način i gdje će se trošti pare

Autor Nikolina Damjanić

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković rekao je danas da će u četvrtak zakazati sjednicu Skupštine grada, na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta sa kratkoročnim kreditnim zaduženjem.

 IMG_5160.jpeg Izvor: Mondo - Slaven Petković

Stanivuković tvrdi da je još 12. decembra od predsjednika Skupštine grada Banjaluka, Ljube Ninkovića zatražili održavanje sjednice i do dan danas od toga nema ništa

“Po zakonu, ukoliko predsjednik Skupštine 15 dana od podnošenja zahtjeva ne zakaže sjednicu, ja kao gradonačelnik imam pravo da to učinim. Dakle, zakazaću sjednicu u četvrtak”, rekao je on.

Stanivuković je dodao da će prije zakazivanja same sjednice o problemu razgovarati sa svim odbornicima u Skupštini.

“Sutra u 14 časova ću zakazati sastanak sa svim odbornicima, da ih sve lično upoznam da svojim prijedlogom o rebalalnsu i kreditu. Da vide na koji način i gdje će se pare potrošiti”, istakao je gradonačelnik.

Ističe da ukoliko se hitno ne riješi pitanje rebalansa, sa kratkoročnim kreditnim zaduženjem od sedam miliona maraka, biće ugroženo funkcionisanje mnogih institucija, a kao primjer navodi Dom zdravlja Banjaluka.

“Isplata plata će biti ugrožena, može nam se desiti kao prošli put da ljudi dođu ispred Gradske uprave”.

Kako bi se izbjegao ovaj scenario, Stanivuković tvrdi da će danas lično nazvati predsjednike partija koje su zastupljene u banjalučkoj Skupštini, kako bi im objasnio šta će se desiti ako se pitanje rebalansa ne riješi.

“Mi smo predložili rješenje problema, ali predsjednik Skupštine i njegov doktor to odbijaju”, tvrdi Stanivuković i dodaje da neće odustati od svog prijedloga kreditnog zaduženja, jer je, kako kaže, “rebalans bez kredita kao bicikl bez točkova”.

Podsjećamo, predstavnici Gradskog odbora SNSD Banjaluka, zajedno sa koalicionim partnerima kritikovali su Stanivukovića zbog izgradnje projekata koji nisu obuhvaćeni budžetom za 2023. godinu, te ga pozvali da prezentuje Prijedlog rebalansa budžeta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE