• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen budžet Banjaluke za 2024. godinu: Stanivuković pronašao rješenje za isplatu plata i subvencija

Autor Dragana Božić

Na 14. vanrednoj sjednici Skupštine Grada, odbornici su usvojili budžet Grada Banja Luka za 2024. godinu u iznosu od 214 miliona KM.

 Usvojen budžet Grada Banjaluka Izvor: Grad Banjaluka

Budžet je usvojen sa 21 amandmanom skupštinske većine i jednim amandmanom SPS-a.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je da je na naplatu došlo nenamjensko trošenje sredstava, kao i kršenje zakona od gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je na sve načine pokušao izvršiti pritisak na odbornike kako bi izglasali traženi kredit.

"Htio je da otme moja ovlašćenja i da zakaže vanrednu sjednicu, kako bi on pokušao ovdje nešto da lovi. Kada je shvatio da mu se niko od odbornika neće pojaviti, čak ni svi iz njegovog kluba, njih četvoro, odustao je od svega toga i danas se pravi kao da se ništa nije desilo", ocijenio je Ninković.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da je Budžet grada za 2024. donesen iako je gradonačelnik sve vrijeme tražio krivca i tvrdio da neće biti usvojen.

"Na sve načine gradska administracija je pokušala da odgodi usvajanje budžeta. Podvaljivali su nam razne stvari kroz rebalans, naravno nismo podlegli pritiscima", kaže Topić.

"Budžet je prekrojen za 16 miliona KM, amandmani su nesprovodivi, mimo preporuka resornog ministarstva. Prema našem mišljenju, nisam siuguran da ovaj budžet može biti validan. To je neko njihovo pravo i neka njihova odluka. Međutim, ono što je važno reći jeste da smo sve ove dane radili na nekom novom rješenju, jer smo vidjeli da skupštinska većina ne želi da učestvuje u rješenju i da su odbili rebalans i kreditno zaduženje. Zato smo za našu Banju Luku obezbijedili šest miliona KM donatorskih sredstava i predložićemo za sutra rebalans u koji će biti uključena ova donatorska sredstva", kazao je gradonačelnik nakon današnje sjednice.

Pozvao je rukovodstvo Skupštine i odbornike da sutra sjednu u skupštinsku salu i usvoje ovakav rebalans.

"Ako i za ovo nađu razlog da odbiju, onda ne žele rješenje, nego žele samo probleme. Pozivam ih da prihvate ovakav rebalans, a sve detalje dobiće u materijalima koje ćemo im dostaviti", zaključio je gradonačelnik.

Podsjećamo, na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine Grada nije se našao rebalans budžeta Grada sa proširenim budžetskim okvirom iako je gradonačelnik zatražio da se ovaj dokument nađe na dnevnom redu jer, kako je kazao ranije deset hiljada sugrađana čeka rebalans da bi mogao da ostvari svoja zaslužena prava.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Da niste 50 miliona utukli u beton halu sad ne bi bilo problema

MONDO REPORTAŽE