• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik podržao Trampa: "Pozivam Srbe u SAD da glasaju za njega ako nama žele dobro"

Autor Dragana Božić

Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da se uzda u pobjedu kandidata republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD Donalda Trampa jer se on u ranijem mandatu pokazao kao racionalan i razuman političar koji se bori se za svoju zemlju ne vodeći ratove.

 Dizajn bez naslova.jpg Izvor: MONDO

"Mi ćemo se za to javno založiti", rekao je Dodik novinarima.

On je pojasnio da aktuelna administracija SAD, koju zastupaju i diplomate američke Ambasade u BiH, predstavlja neke recidive prošlosti.

"Dakle, pozivam sve Srbe u SAD da glasaju za Trampa ako nama žele dobro. Vjerujem da će se nakon pobjede Trampa relaksirati odnosi sa tom velikom zemljom. Smatram da je demokratska struktura DŽozefa Bajdena u SAD gubitnička. Ona je bila pogubna za običnog Amerikanca i veoma štetna za globalni svijet, jer su demokrate spremne da izazivaju ratove i sukobe", rekao je Dodik.

On je rekao da su netačne američke priče da ovdje postoji maligni ruski uticaj, iako sa Zapada utiču na svako pitanje, mnoge medije, političare, te plaćaju nevladin sektor.

"Posvećeni su da rade sa pravosudnim ustanovama kako bi se oni bavili političkim procesima i tužakali one koji im ne odgovaraju", rekao je Dodik.

On je dodao da je u posljednje vrijeme posebno nervozan ambasador SAD u BiH Majkl Marfi.

"On hoda kao sluđen po Sarajevu. Sveden je isključivo na poziciju ambasadora SAD u Federaciji BiH, a u Srpskoj je po meni odavno persona non grata. Ne sastajemo se ta takvim zlonamjernim tipovima", rekao je Dodik.

On je dodao da bi Evropa trebalo da se otrgne SAD, pa i Britanije koja je ranije izašla iz EU, a preko nekih svojih izaslanika poput Stjuarta Piča se zalaže za članstvo BiH u EU, iako je bila neprijateljski nastrojena prema Srbima koji imaju pravo na državnost.

Dodik je ponovio da Srpska sa SAD nema nikakve probleme, ali ima sa nekim njenim diplomatskim predstavnicima koji se mimo Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH bave unutrašnjim pitanjima, pokazujući da su na bošnjačkoj i muslimanskoj strani unitarizma.

"Očigledno je da je sadašnji ambasador SAD u BiH Marfi na muslimanskoj strani, petljajući se u unutrašnje stvari. Ali, mi BiH ne vidimo kao centralizovanu", rekao je Dodik. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE