• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je SNSD glasanjem za novi zakon "zaboravio" entitetsko glasanje? Optužbe iz opozicije da je DODIK KAPITULIRAO

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

SNSD je u Parlamentu BiH izglasao Zakon o sprečavanju sukoba interesa kojim se zakonski uvodi opasan mehanizam preglasavanja u institucijama BiH, smatraju u redovima opozicije u Republici Srpskoj

 Da li je Zakon o sukobu interesa ukinuo entitetsko glasanje. Izvor: MONDO

"Komisija za odlučivanje o sukobu interesa na BiH nivou će odluke moći donositi većinski, bez glasa iz Republike Srpske ili Federacije BiH, što je ključni mehanizam funkcionisanja BiH! Klasični prenos nadležnosti i urušavanje ustavne pozicije Republike Srpske", napisao je Branislav Borenović, poslanik u PS BiH, komentarišući usvajanje zakona.

Borenović podsjeća da Zakona o Ustavnom sudu BiH, koji je prema odlukama Narodne skupštinje RS uslov za usvajanje ostalih zakona, "nema ni na vidiku".

"Narodnu skupštinu Republike Srpske je, po ko zna koji put, SNSD poništio", tvrdi Borenović.

Babalj: Dodik kapitulirao

Darko Babalj, poslanik SDS-a u Predstavničnom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, rekao je da je "grupa ljudi koja čini vlast u BiH je natjerala Milorada Dodika da kapitulira".

"Vi ste Milorada Dodika vratili na fabrička podešavanja iz 1998. godine kad je bio servilan“, rekao je Babalj.

"Ovo je klasičan prenos još jedne nadležnosti jer mi iz Republike Srpske, umjesto da ovdje raspravljamo o Ustavnom sudu BiH, mi smo u evropskom zakonu. Izgubili smo entitetsko glasanje, prenijeli smo nadležnost na nivo BiH kroz ovu komisiju. Izdali smo interes RS. Trojka vas je natjerala da kapitulirate“, poručio je Babalj, prenosi BN.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, kojim se ispunjava jedan od 14 prioriteta u oblasti vladavine prava u procesu evropskih integracija BiH.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zagi

Kakvo entitetsko glasanje kod odlučivanja da li neko ima 2 ili više funkcija, to je činjenično pitanje i lako utvrdivo. Priča se gura po nalogu ambasade zna se koje jer hoće što veći haos u BiH, a niti je uspjela izolacija RS niti oduzimanje imovine niti nametanje rješenja a sudski postupak protiv Dodika već sad je doživio pravni i politički fijasko

Mirko

Tipicno za njega, jedno prica a drugo radi

MONDO REPORTAŽE